Malware IconRogueKiller is een programma dat u hulp kan bieden op momenten dat uw standaard beveiligingssoftware tekort schiet. 

Elke Windows gebruiker kent wel de momenten waarbij uw antivirussoftware tekort schiet. Het is op die tijdstippen dat men op zoek gaat naar extra software in de hoop de besmetting van computer het hoofd te bieden. RogueKiller is zo een programma dat meestal gedownload en geïnstalleerd wordt van zodra de beveiligingssoftware faalt. Begrijp ons niet verkeerd. Een up-to-date virusscanner is tot nader order nog altijd de beste beveiliging voor uw computer, maar aangezien de bedreigingen veranderen en vernieuwen aan lichtsnelheid, hoeft het niet te verwonderen dat uw antivirussoftware niet altijd in staat is de malware te verwijderen. De reden waarom het bij andere software soms wel lukt, is dat ze zich meer specialiseren op een bepaald type bedreiging of malware. Zo is RogueKiller bijvoorbeeld gespecialiseerd in het opsporen en verwijderen van verborgen bestanden, het stoppen van verborgen en verdachte processen en rootkits. De naam van het programma laat dus niets aan de verbeelding over.

RogueKiller: Verdachte en verborgen bestanden en processen opsporen.

RogueKiller: Introductie

RogueKiller is een programma dat zich voornamelijk toelegt op het opsporen en verwijderen van goed vermomde of onzichtbare bedreigingen en malware. Zo kan volgens de ontwikkelaars RogueKiller:

 • Verdachte processen stoppen.
 • Verdachte services stoppen.
 • Kwaadaardige DLLs uit processen halen.
 • Kwaadaardige verborgen processen uitschakelen.
 • Vinden en verwijderen van kwaadaardige autostart (entries) ingangen, waaronder :
  1. Registersleutels (RUN/RUNONCE, ...)
  2. Taken (Scheduler 1.0/2.0)
  3. Startup mappen
 • Hijack entries, waaronder :
  1. Shell / Load entries
  2. Extensieverwijzingen hijacks*
  3. DLL hijacks
 • Lezen / Herstellen DNS Hijacks (DNS herstelknop - Fix button)
 • Lezen / Herstellen Proxy Hijacks (Proxy herstelknop - Fix button)
 • Lezen / Herstellen Hosts Hijacks (Hosts herstelknop Fix button)
 • Herstellen van snelkoppelingen / bestanden verborgen door rogues of het type "Fake HDD" (Valse HDD)
 • Lezen / Herstellen van kwaadaardige Master Boot Record (MBR) -- Zelfs indien verborgen door een rootkit
 • Vinden en herstellen van systeemherstelbestanden gemaskeerd of nagemaakt door een rootkit.

Computergebruikers hebben al door dat RogueKiller geen software is voor leken, desondanks is het vrij gebruiksvriendelijk. Toch altijd opletten dat u niet zomaar alles weggooit. Als u niet goed weet over welke bestanden of processen het precies gaat, Google er dan even naar!

RogueKiller installeren:

 • RogueKiller laat zich installeren zoals elk ander programma. Gebruikersovereenkomst accepteren en een paar klikken op OK en u bent klaar.

Roguekiller1

 • Geen toolbars of ongewenste reclame werden ge├»nstalleerd. Het zou maar erg zijn ook voor dit soort programma's.

RogueKiller gebruiken:

RogueKiller is in het Nederlands te gebruiken en dat scheelt al een slok op de borrel. Het programma is opgebouwd uit 1 dialoogvenster met diverse tabbladen. Je weg vinden in RogueKiller is dus geen onoverkomelijkheid, maar als er eventuele bedreigingen gevonden worden, doet u er best aan er even iemand met kennis van zaken bij te halen, of indien mogelijk, ernaar te Googelen. Voor alle duidelijkheid, het is niet de schuld van RogueKiller, de benamingen voor processen en bestanden die Windows hanteert, zijn ook niet altijd even helder omschreven.

Roguekiller2

RogueKiller: Algemeen oordeel

Het opsporen en verwijderen van geavanceerde malware en rootkits is nu eenmaal geen eenvoudige zaak. Toch kunt u uw computer ervan vrijwaren met een simpele klik op Scan/Verwijderen. Het begrijpen van de gevonden resultaten is uiteraard een ander paar mouwen. RogueKiller is gratis en in het Nederlands te gebruiken, bij voorkeur als uw standaard antivirussoftware faalt.

Compatibel met: Alle Windows versies (32bit+ 64 bit)

Download RogueKiller (u verlaat deze website - Let op dat u de juiste keuze maakt op de downloadpagina 32- of 64-bit versie).