Tekst IconAfbeeldingen, gemaakt met woorden, zijn een heuse trend geworden. Indien u zelf aan de slag wil, kunt u dat doen met Wordaizer.

U hebt ze ongetwijfeld ook al zien verschijnen op websites en sociale netwerken, de zogenaamde wordclouds (vrij vertaald: woordwolken). Wordclouds zijn afbeeldingen die opgemaakt zijn uit woorden. Op websites worden ze voornamelijk gebruikt om de zoekmachines te plezieren, op sociale netwerken worden ze dan weer gebruikt als animatie. Woordwolken kunt u in principe voor alles en nog wat gebruiken, maar het blijft vooral gewoon iets leuks om te doen. Er zijn genoeg online sites waar u woordwolken kan genereren, maar met Wordaizer kunt u gewoon veel meer. Eigen afbeeldingen ontwerpen, je eigen woorden en teksten erin verwerken, uitprinten etc. Het kan allemaal met Wordaizer.

Wordaizer: Introductie

Wordaizer is dus een (kuch!) woordenwolkgenerator (niet in Van Dale). Het principe is vrij eenvoudig. U kiest of maakt een vorm, vult deze met je eigen tekst of woorden, kiest de kleuren en sla de afbeelding op of print ze uit. Wordaizer is gratis en in het Nederlands te gebruiken.

Wordaizer: Installatie

De installatie van Wordaizer verloopt gelijkaardig aan dat van andere software. U accepteert de gebruikersovereenkomst, kiest uw taal, selecteer de installatiefolder en gewenste snelkoppeling. We vonden nergens vinkjes of reclame die ons ongewenste 'extraatjes' wilden installeren.

Wordaizer: Gebruik

Aan de slag gaan met Wordaizer is een kwestie van testen en uitproberen. Hen die ervaring hebben met fotobewerkingsprogramma's zullen snel hun weg vinden in het programma, anderen hebben het voordeel dat Wordaizer in het Nederlands te gebruiken is.

Wordaizer1

U kan al je projecten opslaan en achteraf weer gebruiken in nieuwe. Op die manier haalt u soms verbluffende resultaten.

Wordaizer: Algemeen oordeel

Wordaizer is een leuk gadget waarmee menig computergebruiker leuke woordwolken kan maken. Het programma is eenvoudig te bedienen (na wat experimenteren), in het Nederlands te gebruiken en volledig gratis. Als we dan toch een opmerking moeten maken is het wel de volgende. Een afbeelding maken met woorden kan best eens leuk zijn, maar uzelf er uren (en/of weken) mee amuseren? We zien het niet velen doen. We bedoelen alleen maar dat dit stukje software wellicht gebruikt zal worden door een beperkt publiek, anderen zijn sneller geholpen met de online generators. Desondanks blijft het een leuk gadget.

Getest op: Windows 8 (64-bit)

Wordaizer kan u downloaden op deze pagina. U vindt er trouwens ook tal van voorbeelden, video's en helpbestanden.