Philippe CataldoPhilippe Cataldo werd geboren in het Algerijnse Annaba (1954). Zoals wel meer van zijn landgenoten, emigreerde hij op jonge leeftijd, samen met zijn ouders, naar Frankrijk met de hoop op een betere toekomst. De familie Cataldo komt uiteindelijk terecht in Perpignan waar ook Philippe zijn jeugdjaren zal doorbrengen.

Het was tijdens deze jaren dat Philippe zich aangetrokken voelt tot de muziekwereld. De man volhardt in zijn boosheid en besluit om zelf nummers schrijven en doet dat blijkbaar niet slecht. Na enige tijd ‘in de schaduw’ gewerkt te hebben, besluit hij begin jaren ’80 om zelf te zingen.

In 1983 komt de eerste single “"J'aurai l'air de quoi" uit. Niet meteen een denderend succes maar Philippe Cataldo blijft de steun krijgen van het platenlabel en werkgever Flamophone. In 1984 volgt een 2de single "Laisse-là" dat ook niet meteen een verkoopsucces werd. Voor zijn 2de langspeler ging Flamophone samenwerken met WEA. Met deze samenwerking werd er getracht Philippe Cataldo uit de anonimiteit te halen. En dat lukte zowaar. In samenwerking met de Franse singer-songwriter John Schultheis en songwriter Oliver Masselot kwam het nummer "Les Divas du dancing" tot stand dat in 1986 werd uitgebracht. "Les Divas du dancing" wist niet enkel het Franse publiek aan te spreken (nr. 8 in de Franse hitlijsten), ook de rest van Europa lustte er wel pap van. Gevolg is dat het nummer "Les Divas du dancing" uitgegroeide tot een absolute ’80's klassieker en tot op vandaag de dag, nog altijd geldt als referentie voor de Frans sprekenden in de wereld. In de top 10 van BDW zult u het dus zeker niet terugvinden.