vrijdag, juli 30, 2021

Billyjoel Starthefire.William Martin Joel, beter bekend onder de artiestennaam Billy Joel is een Amerikaanse pianist, zanger, en componist afkomstig uit (wat vandaag bekend staat als “The Bronx”) New York, en groeide op in de buurt van “Long Island”.

De man produceerde sinds ’73 meerdere pophits maar ‘het startte’ allemaal met de release van zijn eerste single “Piano man”, een nummer dat geschreven werd naar aanleiding uit zijn ervaringen als pianist in diverse pianobars anno jaren ’70.

Na tal van goede producties uitgebracht te hebben, hield Joel ermee op in ’93. Hoewel ophouden niet de juiste woordkeuze is, want zoals we dat gewoon zijn bij andere artiesten, toert de man af en toe nog eens rond (meestal aan de zijde van “Elton John”). Ondanks dat Billy Joel meerdere populaire nummers uitbracht, bleef zijn passie voor het klassieke genre groot. Over het onderstaand nummer “We didn’t start the fire” kunnen we het volgende kwijt. De song is verweven met historische gebeurtenissen die plaatsvonden vanaf “Joel’s” geboortedag. Als u goed luistert, hoort u hem zelfs op een bepaald ogenblik ons kleine Belgenlandje een veeg uit de pan geven (Belgians in the Congo!). "We didnt Start the Fire" kwam onze hitparades binnen in ’89 en behaalde er een hoogste positie van 8 en stond 9 weken genoteerd. Bij onze Nederlandse collega’s behaalde het een iets minder goede score. 11 als hoogst behaalde positie met 7 weken notering.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...