vrijdag, september 17, 2021

Magnum

Magnum ontstond ergens in 1972 als ‘huisband’ van de Rum Runner club in Birmingham dat later de thuishaven werd van Duran Duran.

De originele groepsbezetting indertijd bestond uit Bob Catley (zanger), Tony Clarkin (gitarist/songwriter), Kex Gorin (drums) en Bob Doyle (bas). Door de jaren heen kwamen en gingen groepsleden zoals dat wel vaker voorvalt, maar Bob Catley en Tony Clarkin blijven zelfs tot vandaag overeind en blijven trouw aan Magnum. Na jaren van volharding en doorzettingsvermogen behaalde de heren dan in 1982 hun eerste bescheiden succes met het album “Chase The Dragon” maar de grote doorbraak volgde pas in 1985 toen Magnum met het album “On A Storyteller’s Night” goud behaalde. In 1986 volgde het al bijna even succesvolle album “Vigilante” met daarop onder andere het nummer “Need A Lot of Love” waarvan u onderstaand de videoclip(s) kan bekijken. In 1988 kwam “Wings of Love” uit waarvan maar liefst 3 nummers de top 40 behaalde. In 1995 dan, na een minder succesvolle periode, kondigde Tony Clarkin de split aan om een nieuwe groep te starten genaamd “Hard Rain” maar in 2001 zou Magnum uit het as herrijzen met als resultaat het album “Into the Valley of the Moonking” dat uitkwam op 15 juni 2009. In 2010 kwam “The Gathering” uit met daarop een compilatie van nooit eerder uitgebrachte live nummers en demo’s.

“Need a Lot of Love” kan u gerust bestempelen als tijdloos want de tekst in nog altijd even actueel als 16 jaar geleden. Zelfs de zanger (Bob Catley) zingt nog altijd even subliem na al die tijd. Als u ons niet gelooft bekijk dan eerst de live clip uit 1988 en daarna deze uit 2005. Om het u gemakkelijk te maken plaatsen we ze dan ook in respectievelijke volgorde.

In 2005, 17 jaar later dus, doet hij hetzelfde opnieuw met zelfs nog meer stijl en charisma.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Gert

  Ik denk dat onderstaand 1 van de eenvoudigste methodes is:

  Gmail-berichten selectief...
 • Gert zei Meer
  Ik wil al mijn oudere e-mails in een map plaatsen - zodat ik ze nog steeds kan raadplegen en...
 • Kees zei Meer
  Dankjewel voor dez informatie.
 • Superleek zei Meer
  1. Open de Google Maps app.
  2. Typ de coördinaten in de zoekbalk - gebruik makend van het graden,...