vrijdag, september 17, 2021

Fiocco AfflittoAfflitto van Fiocco is en blijft tot op moment van schrijven één van de klassiekers van eigen bodem. Terecht, want zelfs vandaag de dag is het de plaat om een feestje 'in gang te steken'.

Fiocco is een project van Tienenaar Jan Vervloet. Jan Vervloet boekte eerder al succes met projecten als Scoop, DHT en Thunderball. In 1997 pakte hij uit met het project Fiocco. Het eerste nummer dat uitkwam onder die naam was het instrumentale "Afflitto". Meteen bingo want "Afflitto" zou maar liefst 10 weken op de nummer 1 plaats blijven hangen in de Belgische dance-charts.

Het succes bij ons en onze Noorderburen bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Zo hoorde ene Duitser genaamd Michael Nehrig het nummer. In 1998 maakte hij samen met Jan Vervloet een remake dat uitkwam onder de naam "Kosmonova vs. Fiocco" en als titel "Celebrate" mee kreeg. Gevolg? Alweer een hit in België, Nederland en Duitsland. 2x scoren met hetzelfde (min of meer) nummer, het is weinigen gegeven.

Later zou Fiocco nog hits scoren zoals onder andere "Spread The Word Around ", "Straight Till The End ", "Miss You","The Music" en "The Crowd Is Moving". Nadien kwamen er geen nieuwe singles meer uit. Tot in 2003 Jan Vervloet opnieuw een remix van "Afflitto" op de mensheid los liet.

Benieuwd of we nog remakes kunnen verwelkomen de komende jaren. Al zal het een zware taak zijn om het origineel te overtreffen.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Gert

  Ik denk dat onderstaand 1 van de eenvoudigste methodes is:

  Gmail-berichten selectief...
 • Gert zei Meer
  Ik wil al mijn oudere e-mails in een map plaatsen - zodat ik ze nog steeds kan raadplegen en...
 • Kees zei Meer
  Dankjewel voor dez informatie.
 • Superleek zei Meer
  1. Open de Google Maps app.
  2. Typ de coördinaten in de zoekbalk - gebruik makend van het graden,...