NostradamusAls er één profeet is waarover men al honderden jaren spreekt is het wel Nostradamus. Maar waarom blijft de man zelfs nu niet onbesproken? Van ons krijgt u alvast wat om over na te denken.

We naderen inmiddels al 2015 en dat betekent dat we zelfs de Apocalypse, voorspelt door de beruchte Maya kalender en voorzien in 2012, hebben overleefd. Maar het blijft vreemd dat zelfs vandaag de dag een man als Nostradamus nog steeds regelmatig de media haalt met zijn zogenaamde kwatrijnen. We gaan ons niet moeien in de welles nietes discussies, maar als u even de tijd neemt om onderstaande aandachtig te bekijken, kan u niet anders dan vaststellen dat Nostradamus (of de interpretaties van de film) er toch dikwijls heel dicht opzitten.

Nostradamus: Iets om over na te denken

Onlangs was ik wat aan het 'rondzwermen' op YouTube en per toeval kwamen ik daar een film tegen uit 1981. Onthoudt 1981 goed, want dat is een belangrijk gegeven. Tijdens het bekijken van de film herinnerde ik dat ik de film al eens gezien hadden in het leslokaal (inderdaad ook ik ben naar school geweest, heel, heel lang geleden). Tot dusver niks bijzonders aan de hand, maar naarmate de film vorderde begon ik te denken aan de afloop. Ik spoelde door naar het einde en toen begon ik de wenkbrauwen te fronsen! Hoezo? Wel op het einde van de film 'Nostradamus - The Man Who Saw the Future' toont men beelden van (nucleaire)raketten die de Twin Towers vernietigen. Beelden die sprekend lijken op die van 911.

Om maar te zeggen. In 1981 maakte men een film over Nostradamus waarvan het einde spreken lijkt op de gebeurtenissen van 11 september 2001. Vergelijkt u zelf maar. Indien u weinig tijd hebt, kan u doorspoelen naar 1 uur 18 min.

Als u dan de beelden bekijkt van 11 september 2001, kan u niet anders dan vaststellen dat de vergelijking sprekend is.

Mocht u iets meer tijd hebben om de film uit 1981 te bekijken dat zal u vaststellen dat er nog wel meer overeenkomsten zijn met vandaag. Terreur, de Arabische lente, extremisme etc. Indrukwekkend eigenlijk hoe kort de makers van de film op de bal spelen met als basis de kwatrijnen van Nostradamus.

En waarover kan u dan nadenken? Zijn de voorspellingen van Nostradamus wel degelijk waarheidsgetrouw, of zijn de aanslagen van 11 september 2001 geïnspireerd door hem? Wie zal het zeggen?