woensdag, oktober 27, 2021

Windows10 IconToen Microsoft Windows 10 uitbracht, nam het de beslissing om gratis upgrades aan te bieden voor apparaten met Windows 7 en Windows 8.1, op voorwaarde dat deze apparaten werden geactiveerd met een echte licentie. Een belangrijke reden voor de gratis upgrades was dat Microsofts als doel had 1 miljard apparaten op Windows 10 te laten draaien. Dat is niet gelukt waardoor u zelfs vandaag nog de mogelijk hebt om uw computer met Windows 7 of Windows 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10. Maar hoe zit dat nu voor Windows 11?

De aanstaande officiële onthulling van Windows 11, het volgende besturingssysteem van Microsoft, zal een aantal belangrijke weetjes over het besturingssysteem onthullen. Een vraag die veel klanten wellicht hebben is of de upgrade naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft gratis zal zijn. Microsoft heeft nog niets bekendgemaakt over upgrades naar Windows 11 vanaf bestaande exemplaren van Windows, en of deze updates gratis zullen zijn of niet. Wat wel al bevestigd is, is dat upgrades van Windows 10, maar ook van apparaten met Windows 7 of 8.1 ondersteund zullen worden.

Het is logisch om upgrades van eerdere versies van Windows aan te bieden en niet alleen Windows 10, gezien het feit dat het in het belang van Microsoft is om ervoor te zorgen dat de meeste van zijn klanten overstappen naar de nieuwste versie van het besturingssysteem dat het ondersteunt. De ESU-ondersteuning voor Windows 7 loopt af in minder dan 2 jaar, de ondersteuning voor Windows 8.1 eindigt in januari 2023 en de ondersteuning voor Windows 10 eindigt in 2025.

Wordt Windows 11 een gratis upgrade?

Het is waarschijnlijk dat Windows 11 een gratis upgrade zal zijn voor consumentenapparaten. Microsoft moet de meerderheid van de Windows 10-klanten snel naar Windows 11 brengen, aangezien de ondersteuning voor Windows 10 in 2025 afloopt en het laatste wat het bedrijf wil is een nieuw fiasco waarbij veel apparaten niet worden geüpgraded naar de nieuwe versie van Windows; dit gebeurde toen de ondersteuning voor Windows XP afliep, en opnieuw bij het einde van de ondersteuning voor Windows 7.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat Microsoft gratis upgrades aanbiedt aan alle thuisklanten die apparaten met Windows 7, Windows 8.1 of Windows 10 gebruiken.Dit aanbod zou velen ertoe aanzetten hun apparaten meteen te upgraden naar Windows 11, waardoor het nieuwe besturingssysteem vanaf het begin een solide gebruikersbasis krijgt.

Windows 11 Startmenu Licht

Als Microsoft geen gratis upgrades zou aanbieden, zou Windows 11 een tragere groei van het aantal gebruikers kennen omdat klanten misschien terughoudend zouden zijn om te upgraden naar de nieuwe versie van Windows.

Waarom zou je een draaiend systeem veranderen, vooral als het alternatief inhoudt dat je voor de upgrade moet betalen. De belangrijkste reden voor upgrades is ondersteuning, maar zelfs dat is voor sommige Windows-gebruikers geen overtuigend genoeg argument. Er zijn er zelfs nog genoeg die niet-ondersteunde kopieën van Windows op hun apparaten draaien.

Microsoft zal weldra informatie over Windows 11 onthullen. Of de onthulling informatie zal bevatten over upgrades, en of deze gratis zullen zijn, valt nog te bezien.

 

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...