Windows Mail LogoWindows Live Mail voorziet een functie waarbij mails met een vreemd karakterset, meteen naar de prullenbak verhuizen. Goed gereedschap om ongewenste mails beter te voorkomen.

Als u een klein beetje vertrouwd bent met mailen, kent u ongetwijfeld het fenomeen spam (ongewenste e-mails). Wat u misschien niet weet is dat spam (ongewenste e-mails) steeds vaker vreemde karaktersets (*) bevat, gewoonweg omdat spam een internationaal fenomeen is en er nu eenmaal landen zijn die er om bekend staan veel spam te versturen. Windows Live Mail voorziet dan ook een functie waarbij mails die een vreemd karakterset bevatten, meteen naar de prullenbak verwezen worden. Alleen moet u zelf nog aangeven welke u wenst te blokkeren.

Windows Live Mail: Ongewenste mails beter voorkomen

Open Windows Live Mail en navigeer naar: Bestand Opties > Beveiligingsopties.

Beveiligingsopties Wlm1

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Internationaal.
  • Klik op de knop: Lijst met geblokkeerde coderingen…

Ongewenste Mails Beter Blok

  • Bij het volgende venster selecteert (aanvinken) u dan de coderingen dat u wenst te blokkeren.

Coderingen Wlm

  • Bevestigen doet u zoals altijd met ene klik op OK.

Extra tip: Als u geen Aziatische vrienden, kennissen of contacten hebt, is het blokkeren van Chinese, Japanse en Vietnamese karaktersets al en goede start.

(*) Karakterset: Het geheel van symbolen (letters, cijfers, leestekens, etc.) die een computer op het beeldscherm kan tonen.