Android IconHebt u zich ooit al eens afgevraagd hoe u speciale tekens typt op uw Android apparaat (smartphone, tablet)? Lees dan deze tip.

Als u een tekstbericht of een e-mail typt op uw smartphone of tablet kan het gebeuren dat u al eens een speciaal karakter nodig hebt. Niet zo erg denkt u dan, maar als u dit trucje niet kent, bent u waarschijnlijk wel even aan het zoeken waar u de speciale karakters kan vinden. Het is thans poepsimpel.

Android: Hoe speciale tekens typen?

Vooraf: Zoals u wellicht weet kan u op Android gestuurde apparaten andere invoermethoden (toetsenborden zeg maar) installeren. Deze tip is enkel van toepassing voor het standaard aanraakklavier van het Android apparaat.

  • Om speciale tekens in te voeren in een tekstbericht, e-mail of andere applicatie doet u het volgende:
  • Druk voor langere tijd op de letter die verwant is met het speciale teken. Wenst u bijvoorbeeld een é te typen, drukt u langere tijd op de "gewone" e en selecteert (drukt u op) het teken.

Android Speciale Tekens2

  • Idem dito bij bijvoorbeeld de letter C. Wenst u bijvoorbeeld ç te gebruiken, druk dan gedurende enkele seconden op de letter C.

Android Speciale Tekens1

  • Kortom, onder elke letter staan de gerelateerde speciale tekens afhankelijk van de taal, dat spreekt.

Afhankelijk van het merk en type van het apparaat, vindt u meestal ook nog een toets (in de buurt van de spatiebalk) waarmee u kan wisselen naar een nummerriek klavier. Hier vindt u ook speciale tekens.

Opmerking: Ook op een Windows-telefoon, iPhone of iPad is de werkwijze gelijkaardig. Gedurende langere tijd op een letter drukken zal ook op deze toestellen de onderliggende speciale tekens oproepen (of de toegang ernaartoe).

Succes.