woensdag, oktober 27, 2021

Android IconHebt u zich ooit al eens afgevraagd hoe u speciale tekens typt op uw Android apparaat (smartphone, tablet)? Lees dan deze tip.

Als u een tekstbericht of een e-mail typt op uw smartphone of tablet kan het gebeuren dat u al eens een speciaal karakter nodig hebt. Niet zo erg denkt u dan, maar als u dit trucje niet kent, bent u waarschijnlijk wel even aan het zoeken waar u de speciale karakters kan vinden. Het is thans poepsimpel.

Android: Hoe speciale tekens typen?

Vooraf: Zoals u wellicht weet kan u op Android gestuurde apparaten andere invoermethoden (toetsenborden zeg maar) installeren. Deze tip is enkel van toepassing voor het standaard aanraakklavier van het Android apparaat.

 • Om speciale tekens in te voeren in een tekstbericht, e-mail of andere applicatie doet u het volgende:
 • Druk voor langere tijd op de letter die verwant is met het speciale teken. Wenst u bijvoorbeeld een é te typen, drukt u langere tijd op de "gewone" e en selecteert (drukt u op) het teken.

Android Speciale Tekens2

 • Idem dito bij bijvoorbeeld de letter C. Wenst u bijvoorbeeld ç te gebruiken, druk dan gedurende enkele seconden op de letter C.

Android Speciale Tekens1

 • Kortom, onder elke letter staan de gerelateerde speciale tekens afhankelijk van de taal, dat spreekt.

Afhankelijk van het merk en type van het apparaat, vindt u meestal ook nog een toets (in de buurt van de spatiebalk) waarmee u kan wisselen naar een nummerriek klavier. Hier vindt u ook speciale tekens.

Opmerking: Ook op een Windows-telefoon, iPhone of iPad is de werkwijze gelijkaardig. Gedurende langere tijd op een letter drukken zal ook op deze toestellen de onderliggende speciale tekens oproepen (of de toegang ernaartoe).

Succes.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...