Android IconWist u dat u uw Android gestuurde smartphone kan ontgrendelen door er gewoon naar te kijken? Het enige wat u moet doen is gezichtsherkenning activeren.

De meeste smartphone gebruikers ontgrendelen hun toestel via een pincode of een veegpatroon, maar wist u dat het ook kan door gewoon naar je toestel te kijken? Het enige wat je moet doen is het niet onbesproken gezichtsherkenning activeren. Hoe u dat doet, leest u in deze tip.

Android: Hoe gezichtsherkenning activeren?

Beveiliging van je persoonlijke gegevens, is en blijft een serieuze zaak. Mensen versleutelen hun bestanden, mappen en gegevens, maar laten al te vaak het apparaat zelf (laptop, smartphone, tablet) onbeheerd achter. Als u ook iemand bent die uw mobiele apparaat al eens laat rondslingeren (of vergeet), dan doet u er goed aan het toestel zodanig in te stellen dat het enkel kan ontgrendeld worden met een pincode of veegpatroon. Met Android gestuurde apparaten kan u zelfs het ontgrendelingsmechanisme uitbreiden met gezichtsherkenning. Hoewel de technologie nog niet 'op punt staat', lijkt het ons toch eens leuk om te testen. Hoe u er aan begint? Dat leest u in onderstaande tip.

  • Open de instellingen van je smartphone.
  • Druk vervolgens op: Beveiliging.

Gezichtsherkenning Android 1

  • Bij de volgende stap, drukt u op: Schermvergrendeling.

Gezichtsherkenning Android 2

  • Vervolgens verschijnt er een lijst met opties waarmee u het apparaat kan ontgrendelen. Druk op: Gezichtsherkenning.

Gezichtsherkenning Android 3

  • Vervolgens verschijnt er een mededeling dat gezichtsherkenning niet zo veilig is als een pincode, veegpatroon of wachtwoord (we vertelden eerder al dat de technologie nog niet op punt staat). Klik op Instellen om te beginnen.

Gezichtsherkenning Android 4

  • Zorg voor voldoende licht en hou je gezicht binnen het gemarkeerde gebied. Indien de knop groen wordt, kan u bevestigen.

Klaar! Voortaan kan je je smartphone of tablet ontgrendelen door ernaar te kijken.

Opmerking: Indien u het vergrendelingsscherm hebt uitgeschakeld, zal deze tip uiteraard niet werken.

Nota: De werkwijze en schermafdrukken kunnen afwijken naargelang het merk, type en Android-versie van uw toestel.