Android IconOok met Android is het mogelijk om de standaard apps te wijzigen door een alternatieve app. Zo kan u bijvoorbeeld een andere standaard browser selecteren als u een link opent, of alternatieve mail app kiezen om mails te lezen.

Als uw smartphone op Android draait, weet u intussen dat er een aantal (standaard) apps gebruikt worden. Zo is bijvoorbeeld Chrome de standaardbrowser om te surfen en de alom gekende mail app, dient om uw mails te lezen. Maar ook voor het beluisteren van muziek, het bekijken van foto's en het sturen van sms-jes kan u desgewenst de standaard applicaties vervangen door alternatieven. In deze tip leggen we u uit hoe de standaard-apps wijzigt.

Android: Hoe standaard apps wijzigen door alternatieven?

  • Open de instellingen van je smartphone door op het gelijknamige icoontje te drukken.
  • In het volgende venster druk je op: Apps beheren.

Standaard Apps Android 1

  • Bij de volgende stap, klikt u onderaan op: App-Instellingen.

Standaard Apps Android 2

  • Bij het volgende dialoogvenster verschijnt dan een lijst met functies die je smartphone of tablet ter beschikking heeft. Aan elke functie is een standaard-app gekoppeld. Druk op de gewenste functie waarvoor u een alternatieve applicatie wil gebruiken.

Standaard Apps Android 3

  • Wenst u bijvoorbeeld een andere app te kiezen voor het lezen/verwerken van je mails, drukt u op: E-mail.
  • Bij de volgende stap kan u dan de gewenste app kiezen.

Standaard Apps Android 4

  • Hetzelfde kan u bijvoorbeeld doen voor het openen van je foto's.

Standaard Apps Android 5

Gebruikt u bijvoorbeeld vooral Messenger (Facebook) voor het sturen van berichtjes, kan u dat eventueel instellen als standaard applicatie.

Succes!

Opgelet: Bovenstaande methode en schermafdrukken kunnen afwijken naargelang het merk/type smartphone/tablet en de geïnstalleerde versie van Android.