Google DocsWist u dat u met Google Docs zowat alle Word-, Excel-, en Powerpoint-bestanden kan converteren naar PDF? Nee? Lees dan deze tip.

Zoals u weet kan het in bepaalde omstandigheden handig zijn om uw Office-documenten te converteren naar het alom bekende PDF formaat. Niet iedereen beschikt over het Office pakket, bovendien is Adobe Reader gratis te downloaden voor iedereen die dat wenst. Wat de achterliggende gedachte ook moge zijn maakt eigenlijk weinig uit. In deze tip willen we u gewoon duidelijk maken dat u helemaal geen (dure) software nodig hebt om uw bestanden te converteren naar het PDF formaat. Wat hebt u dan wel nodig? Een Google-account.

Hoe documenten converteren naar PDF met Google Docs?

Als u beschikt over een Google-account hebt u ook gratis toegang tot Google Docs. Google Docs is de tegenhanger van Microsoft Office waarmee u spreadsheets, documenten, formulieren en presentaties kan opmaken, delen, bewerken etc. Net zoals bij Microsoft Office, kan u uw werk ook opslaan als PDF bestand. In de praktijk wil dat betekenen dat u (bijna) al uw documenten kan converteren naar het PDF formaat zonder dat u ook maar één cent hoeft uit te geven aan extra software.

  • Surf naar Google Docs en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord indien nodig.
  • Van zodra u ingelogd bent, moet u er eerst voor zorgen dat het document dat u wenst te converteren naar PDF, geüpload wordt naar Google Docs.

Google Docs Pdf1

  • Van zodra het document geüpload is, opent u het.
  • Navigeer vervolgens naar: Bestand > Downloaden als > PDF-document.

Google Docs Pdf2

Bevestig met Opslaan.

Enkele ogenblikken later staat het document in het PDF formaat op uw computer.

Succes.