vrijdag, september 17, 2021

Lock IconZipIt is een online service waarmee u via je browser, zowat elk bestand kan beveiligen met een wachtwoord. Lees er alles over in deze tip.

Zoals u weet kan u op verschillende manieren bestanden beveiligen met een wachtwoord. Met Office kan het zoals u onder andere al kon lezen in deze tip. Met Adobe's Acrobat kan u eveneens PDF bestanden beveiligen met een wachtwoord, maar met compressiesoftware zoals bijvoorbeeld Winrar kan het ook. Kortom, als u bestanden wil beveiligen met een wachtwoord, hebt u diverse opties. Wel, voortaan hebt u er nog eentje bij. ZipIt is een online service waarmee u eender welk bestand kan beveiligen met een wachtwoord, via je browser.

ZipIt: Een wachtwoordbeveiliging instellen voor eender welk bestand via je browser:

 • Het enige wat u moet doen is met je browser een bezoekje brengen aan ZipIt.
 • Van zodra de pagina opent klikt u in het vak (Drag & Drop principe werkt ook), selecteer het gewenste bestand in Windows Verkenner en klik op openen.

Zipit 1

 • Meteen wordt er naar het gewenste wachtwoord gevraagd.

Zipit 2

 • Vul dit in, bevestig met OK, en een ogenblik later kan u het beveiligde bestand downloaden.

Zipit 3

 • Belangrijk om te weten is dat het originele bestand onaangeroerd blijft en dat het gedownloade bestand een .html extensie meekrijgt.
 • Als u het bestand achteraf wil openen, wordt er naar het wachtwoord gevraagd. Indien u dat correct invult, opent je browser waarmee u het opnieuw kan downloaden.

Enkele bedenkingen over ZipIt:

Doordat het originele bestand onaangeroerd blijft, is het originele nog steeds onbeveiligd aanwezig op uw Pc. U begrijpt dat als anderen toegang hebben tot uw computer en de betreffende locatie (map), het beveiligen weinig zin heeft. Het voordeel is echter wel dat u bijvoorbeeld de beveiligde bestanden kan opslaan op een USB Stick die u dan wel weer overal kan meezeulen zonder dat anderen in uw bestand(en) kunnen neuzen.

Een andere bedenking die we willen maken is het volgende. ZipIt maakt niet bekend welke encryptiemethode het gebruikt. Dat is misschien op zich niet zo slecht, maar sommige encryptiemethoden zijn makkelijk te kraken. Het is maar dat u het weet.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Gert

  Ik denk dat onderstaand 1 van de eenvoudigste methodes is:

  Gmail-berichten selectief...
 • Gert zei Meer
  Ik wil al mijn oudere e-mails in een map plaatsen - zodat ik ze nog steeds kan raadplegen en...
 • Kees zei Meer
  Dankjewel voor dez informatie.
 • Superleek zei Meer
  1. Open de Google Maps app.
  2. Typ de coördinaten in de zoekbalk - gebruik makend van het graden,...