ChromeEr zijn nog altijd websites online die enkel deftig openen met Internet Explorer. Met Chrome kan u dat euvel oplossen zonder van browser te wisselen. Lees er alles over in deze tip.

Er was een tijd dat Internet Explorer een dominante positie bekleedde in browserland. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er nog steeds websites online zijn die specifiek afgestemd zijn op Internet Explorer. Het gevolg hiervan is, is dat als u de website opent met een andere browser, de kans reëel is dat het geheel er niet al te fraai uitziet, of dat bepaalde functies niet naar behoren werken. Voor gebruikers van Chrome is hiervoor alvast een oplossing. Mits het installeren van een extensie kunt u Internet Explorer nabootsen in Chrome. U hoeft dus niet meer naar IE over te schakelen om de website in al zijn glorie te aanschouwen.

Chrome: Internet Explorer nabootsen

IE Tab voor Chrome: Downloaden en installeren.

  • De extensie IE Tab is te downloaden (met Chrome welteverstaan) via deze link.
  • Zodra de pagina opent, klikt u op Toevoegen aan Chrome of Gratis en enkele seconden later ziet u het IE-icoontje verschijnen in de rechterbovenhoek.

Ie Tab 1

IE Tab voor Chrome: Gebruiken

IE Tab gebruiken is simpel. Van zodra u een website wilt bekijken die niet compatibel is met Chrome (wellicht gemaakt voor Internet Explorer) hoeft u enkel maar op het IE-icoontje te klikken. IE Tab zal dan de pagina openen (renderen) met behulp van de motor (engine) die Internet Explorer gebruikt.

IE Tab voor Chrome: De opties

  • IE Tab heeft enkele  leuke opties die bereikbaar zijn als u met rechts klikt op het IE Tab-icoontje > opties.

Ie Tab 2

  • Zo kunt u onder andere een aantal URL's automatisch laten verwerken zoals de websites van Microsoft bijvoorbeeld. Maar de meest interessante optie is wellicht deze waarbij u de versie van Internet Explorer kan kiezen (vanaf Internet Explorer 7). Uiteraard moet die versie ook geïnstalleerd zijn op de computer.

Ie Tab 3
 

Opmerking: Voor Firefox gebruikers bestaat er een gelijkaardige add-on, genaamd IE Tab V2. Maar daar komen we later nog op terug.

Succes!