Alle BrowserNiets zo vervelend als flikkerende reclame en felle kleuren op webpagina's waar u een videofilmpje wil bekijken? Wel, met de extensie/Add-on Turn Off the Lights kunt u (bijna) letterlijk het licht uitdoen zodat u zich volledig kan focussen op het filmpje zelf. Geniaal!

Bent u iemand die regelmatig videofilmpjes bekijkt op YouTube (of andere websites), dan zult u zich wellicht ook al eens geërgerd hebben aan de "storende elementen" er omheen. Gelukkig lopen er nog mensen rond op deze aardkloot met echt innovatieve en leuke ideeën. Zo hebt u er die een extensie ontwikkeld hebben voor de meest gangbare browsers waarmee u het licht kan dempen rondom het videofragment. De extensie heeft als naam,... dit gaat u nooit zelf raden..., Turn Off the Lights meegekregen.

Chrome/Firefox/Edge/Opera: Doe het licht maar uit

  • Surf met de browser van je keuze naar https://www.turnoffthelights.com/nl/browser/extension.html om de extensie te installeren.
  • De installatieprocedure hangt een beetje af van met welke browser je gebruikt, maar we veronderstellen dat dit je wel lukt.
  • Na installatie verschijnt het Turn Off the Lights-icoontje rechts naast de adresbalk (althans bij Chrome is dat zo).
  • In principe hoeft u enkel maar op dit icoontje te klikken om de achtergrond donkerder te maken (op pagina's waar video's getoond worden).

Turn Off The Lights1

  • Geeks zullen zich wel een tijdje kunnen amuseren met het 'tweaken' van deze extensie. Maar voor de huis- tuin en keuken computergebruikers volstaan de standaardinstellingen, al is de optie om automatisch de achtergrond te dimmen van zodra u op één of andere afspeelknop klikt, voor iedereen aan te raden.
  • Deze opties zijn bereikbaar door op het icoontje te klikken (op webpagina's zonder video's) > Opties. Op webpagina's met video's kan u de opties bereiken door met rechts op het icoontje te klikken > Opties.

Turn Off The Lights2

  • U zou het op het eerste zicht niet bedenken, maar aan de extra opties en instellingen hebt u hele kluif, als u er tenminste de tijd wil voor nemen.

Turn Off The Lights3

  • We gaan niet alle 'opties' bespreken, dat laten we graag aan uzelf over, net zoals u ook zelf voor de popcorn moet zorgen.

Succes!