ChromePanic Button Plus is een extensie voor Chrome waarmee u zeer snel open tabbladen kan verbergen. Nuttig? Hangt er vanaf wanneer, maar vooral wat u bekijkt op het Internet.

Wat als u net het profiel van uw ex aan het bekijken bent op Facebook terwijl je huidige partner net binnen komt? Wat als u druk aan het solliciteren bent op kantoor, en uw huidige baas verschijnt plots in de deur? Wat als u een u een 18+ filmpje aan het bekijken bent en uw schoonmoeder onverwacht binnen stormt? Er zijn voldoende voorbeelden te bedenken waarbij u op bepaalde ogenblikken niets liever wil als de openstaande webpagina's (tabbladen) zo snel mogelijk sluiten. Natuurlijk kan u uw browser sluiten mits een druk op het kruisje, maar u moet toegeven dat naar uw bureaublad staren als er onverwacht iemand opduikt, niet echt overtuigend is als men u vraagt "Wat was u aan het doen?". Bovendien loopt u het risico het verkeerde tabblad te sluiten in al uw haast. Om een lang verhaal kort te maken, we denken dat u het nut van Panic Button Plus wel begrepen hebt.

Chrome: Panic Button Plus (Open tabbladen snel verbergen)

De extensie Panic Button Plus is ontworpen opdat u meerdere tabbladen vliegensvlug kan sluiten. Maar Panic Button Plus kan meer dan dat alleen. Zo kan u de extensie zodanig instellen dat, van zodra u op de paniek-knop drukt (of sneltoets gebruikt), er een nieuw tabblad of een vooraf gedefinieerde pagina opent. De in paniek gesloten tabbladen worden onthouden, zodat u achteraf rustig verder kan doen met wat u bezig was. Om het geheel helemaal te vervolledigen kan u het icoontje verbergen en zelfs een wachtwoord instellen voor de opgeslagen tabbladen.

Panic Button Chrome 1

  • Er verschijnt een mededeling met wat de extensie allemaal mag. Bent u akkoord, klikt u op Toevoegen.

Panic Button Chrome 2

  • De paniek-knop verschijnt vervolgens in Chrome. Door er op te klikken sluit u de geopende tabbladen razendsnel.

Panic Button Chrome 3

Zoals eerder al aangehaald, beschikt Panic Button Plus over enkele opties.

  • Navigeer naar de menu-knop (rechts boven) > Instellingen.
  • Selecteer extensies in de linker kolom > Klik op Opties (bij Panic Button Plus).

Panic Button Chrome 4

  • Vervolgens kan u Panic Button Plus naar persoonlijke voorkeur configureren. We hebben elke optie van Nederlandstalige commentaar voorzien zodat u beter begrijpt waarvoor de opties staan.

Panic Button Chrome 6

  • Bent u klaar met het instellen van de opties, kan u het dialoogvenster sluiten.

Panic Button plus is (voorlopig?) enkel geschikt voor Chrome. Eerder besproken we al AntiSnooper waarmee u alles aan uw computer (andere browsers, Windows, mails, etc.) kan verbergen voor pottenkijkers.

Succes!