ChromeChrome beschikt, zoals elke andere zichzelf respecterende browser, over een woordenboek waarin u woorden kan toevoegen en verwijderen. Hoe? Dat leest u in deze tip.

Als u regelmatig online formulieren invult, reviews schrijft, mails opstelt, of reacties geeft met Chrome, zal u gemerkt hebben dat als u tikfouten maakt, Chrome deze rood markeert. De functie die daar verantwoordelijk voor is, is de zogenaamde spellingcontrole of autocorrectie. De spellingcontrole is verbonden met het woordenboek van Chrome. In de praktijk wil dat beteken dat u als u fouten typt, Chrome ze markeert en suggesties doet voor de juiste spelling. Maar u weet net zo goed als wij dat niet alle woorden gekend worden door dat woordenboek. Soms wilt u soms bewust 'fout' gespelde woorden toevoegen. Niet omdat ze fout zijn, maar omdat het woordenboek van Chrome ze niet kent of gewoon omdat u een anderstalige term wil gebruiken. In deze tip leggen we uit hoe u manueel woorden kan toevoegen of verwijderen aan het woordenboek van Chrome.

Chrome: Woorden toevoegen en verwijderen aan of uit het woordenboek:

  • Woorden toevoegen aan het woordenboek van Chrome is eenvoudig. Het enige wat u moet doen is met rechts klikken op het woord. In het (context)menu dat opent kiest u voor: Toevoegen aan woordenboek.

Chrome Woordenboek 1

Soms kan het gebeuren dat u woorden wil verwijderen uit het woordenboek, omdat u ze bijvoorbeeld verkeerdelijk hebt toegevoegd. De werkwijze daarvoor is iets omslachtiger.

  • Open Chrome en vervolgens de instellingen.

Chrome Instellingen Openen

  • Scrol naar beneden en open vervolgens de geavanceerde instellingen (zie schermafdruk).

Chrome Geavanceerde Instellingen Openen

  • Klik daarna op de knop: Taal- en invoerinstellingen...

Chrome Woordenboek 2

  • Er opent een nieuw dialoogvenster waarin u onder andere uw voorkeurstaal kan instellen. Talen toevoegen of verwijderen kan ook indien u dat wenst. Wilt u echter woorden toevoegen of verwijderen aan het woordenboek, klikt u onderaan op: Aangepast spellingwoordenboek.

Chrome Woordenboek 3

Bij het volgende dialoogvenster kan u aan de slag.

  • Om woorden die u eerder toegevoegd had te verwijderen, selecteert u het en klikt u op het kruisje rechts er van.
  • Woorden toevoegen kan u doen door het te typen in het voorziene tekstvak.

Chrome Woordenboek 4

Bevestig, als u klaar bent, met een klik op: Gereed.

Klaar!