Firefox IconZoals u weet bent u vaak beperkt in het aantal karakters dat u mag gebruiken bij online reacties, reviews en dergelijke meer. Indien u surft met Firefox, kan een add-on u het leven alvast iets eenvoudiger maken.

 

Niet enkel Twitter en Linkedin leggen beperkingen op, op het aantal karakters dat u mag gebruiken, ook andere online diensten en websites gebruiken deze 'strategie'. Zo zal u ongetwijfeld al gemerkt hebben dat u bij het schrijven van een review, of bij het becommentariƫren van een artikel, vaak beperkt wordt in het aantal karakters (letters, cijfers, leestekens, spaties, etc.) dat u mag gebruiken. Ook bij online examens, testen of schoolwerk, wordt u vaak gevraagd om uw 'verhaal' kort en bondig te houden. Dikwijls merkt u pas dat u aan de limiet zit van zodra de muisaanwijzer niet meer 'verder kan'. Bij anderen is er dan weer een teller voorzien zodat u weet hoeveel karakters u nog over hebt. Wat de reden ook mag zijn, soms is het gewoon handig om te weten hoeveel karakters u reeds 'opgebruikt' hebt. Indien u surft met Firefox, kan u alvast de add-on Characters Counter eens proberen.

Firefox: Eenvoudig het aantal (online) karakters tellen:

  • Om te beginnen surft u naar deze link.
  • Van zodra de pagina opent, klikt u op: Add to Firefox (Toevoegen aan Firefox).

Firefox Karakters Tellen 1

  • Klik op: Installeren.

Firefox Karakters Tellen 2

  • U hoeft Firefox niet opnieuw op te starten na de installatie. U kan meteen aan de slag.
  • Het enige wat u moet doen is de tekst selecteren en klikken met de rechtermuisknop. In het menu dat verschijnt ziet u meteen het aantal karakters (zie schermafdruk).

 Firefox Karakters Tellen 3

Trouwens, Characters Counter werkt niet enkel bij invulformulieren. U kan perfect achterhalen uit hoeveel karakters een online artikel bestaat mocht u dat interesseren.

Succes!