Microsoft EdgeMicrosoft Edge is zeker geen trage browser, maar indien u dat wenst kan u de browser nog sneller maken. Hoe? Door deze, zoals beschreven in onderstaande tip, 5 'verborgen' instellingen aan te passen.

Microsoft doet er alles aan om het marktaandeel van Edge te laten toenemen. Zo is de browser stukken sneller geworden als voorganger Internet Explorer en houdt de surfplank zich beter aan de webstandaarden als ooit voorheen. Wenst u Edge nog sneller te maken, dan kan u dat doen door enkele 'experimentele' en 'verborgen' instellingen aan te passen.

Surf sneller met Microsoft Edge met behulp van deze 5 verborgen instellingen:

Net zoals bij de concurrentie, zoals Chrome bijvoorbeeld, biedt ook Edge een zogenaamd 'flags menu'. Microsoft maakt daar uiteraard geen publiciteit rond, omdat het bedrijf liever niet heeft dat u gaat prullen aan deze instellingen die, bij verkeerd gebruik, tot vastlopers kunnen leiden. Maar indien u ze wel juist configureert, kunnen ze je surfervaring significant kan verbeteren. Daarom deze tip.

  • Om te beginnen moet u natuurlijk Edge en de pagina met de instellingen openen. Dit kan door about:flags in de adresbalk te typen, gevolgd door een druk op Enter.

Edge Flags 1

Van zodra de pagina met instellingen opent, ziet u 2 secties verschijnen. Namelijk de Instellingen voor ontwikkelaars en Preview van de standaarden. Echter, om al de instellingen (Diagnostische gegevens) zichtbaar te maken, moet u de toetsencombinatie CTRL+Shift+D gebruiken. Nadat u dat gedaan hebt, zal u merken dat er meer instellingen zichtbaar worden. Het zijn deze instellingen die u nodig hebt om Edge nog sneller te maken.

1:WebRTC

WebRTC is een open-sourceproject waarmee websites realtime audio- en videocommunicatie kunnen uitvoeren via peer-to-peer (P2P) communicatie. Het World Wide Web Consortium (W3C) is verantwoordelijk voor de standaardisatie ervan. Dit is de eerste instelling die u kan aanvinken.

Edge Flags 2

In grote lijnen maakt het spraakoproepen, videochat, delen van P2P-bestanden en andere gerelateerde activiteiten mogelijk zonder plug-ins of apps van derden (snelheidswinst). Vanuit het oogpunt van de consument heeft het één fout. Uw IP-adres is standaard zichtbaar voor iedereen die met u is verbonden.

2: TCP Fast Open:

TCP Fast Open is een uitbreiding van het TCP-protocol. In eenvoudige bewoordingen is TCP een webstandaard waarmee apps op uw computer een netwerkverbinding tot stand kunnen brengen en onderhouden. Het zorgt ervoor dat de uitgewisselde bytes betrouwbaar en foutloos zijn. TCP Fast Open versnelt een TCP-verbinding door een cryptografische cookie te gebruiken om gegevensuitwisseling mogelijk te maken tijdens de eerste handshake van TCP. Het schakelt de oorspronkelijke vertraging uit. Zolang zowel de cliënt als de webserver TCP Fast Open ondersteunen, zult u zien dat webpagina's tot 10 procent sneller worden geladen. Sommige rapporten beweren zelfs dat de verbeteringen maar liefst 40 procent kunnen zijn.

Deze instelling kan u aanpassen onder de sectie Diagnotische gegevens.

Edge Flags 3

3: Render Throttling

Render throttling is de eerste van twee JavaScript-vlaggen die we zullen bekijken. JavaScript is, samen met CSS en HTML, een van de drie hoofdtalen die worden gebruikt in webontwerp. Dit is wat het mogelijk maakt webpagina's interactief te maken. Klinkt goed. Maar de valkuil is dat actief JavaScript een aanzienlijke invloed kan hebben op de levensduur van uw batterij. Als u een tab-junk bent en vaak niet op een netaansluiting bent, kan JavaScript verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk deel van uw batterijverlies. Een oplossing is om het tabblad voor het beperken van de weergave in te schakelen. Ga naar Diagnotische gegevens > JavaScript en markeer het selectievakje naast: Vertraging van de renderpijplijn toestaan om de levensduur van de batterij te verlengen.

Edge Flags 4

4: Achtergrondtabbladen op energiebesparende modus (Low-Power Tabs):

De tweede JavaScript-vlag die het vermelden waard is, is de energiebesparende modus voor achtergrondtabbladen. Het verbetert de prestaties van uw actieve tabblad. De aanpassing is vooral handig bij het omgaan met slecht gedragende pagina's. Te veel sites worden geleverd met sterk JavaScript-advertenties en eindeloze analysescripts. Deze instelling beperkt de hoeveelheid CPU-kracht die aan die tabbladen is toegewezen, waardoor uw browsen wordt versneld en de levensduur van uw batterij wordt verlengd. Als u de vlag wilt inschakelen, gaat u naar Diagnotische gegevens > JavaScript: Toestaan ​​dat achtergrondtabbladen in de energiebesparende modus worden gezet.

Houd er rekening mee dat de instelling nadelige effecten kan hebben op tabbladen die uitgebreide achtergrondprocessen moeten uitvoeren. U ziet bijvoorbeeld dat meldingen vertraagd zijn, of dat synchronisatie niet zo snel plaatsvindt als u verwacht.

Edge Flags 5

5. Compatibiliteitslijst van Microsoft uitschakelen:

Miljoenen websites gebruiken nog steeds oude technologieën. Als de onderliggende technologie te oud is, kunnen moderne webbrowsers de inhoud niet weergeven. Om dit probleem te verhelpen, heeft Microsoft een 'compatibiliteitslijst' ontwikkeld. Als een site in de lijst voorkomt, past Edge de code aan zodat deze de pagina kan weergeven. Maar de lijst roept vragen op. Hoe actueel is het? Controleert Microsoft de sites op updates? En wat gebeurt er als een pagina is bijgewerkt maar nog steeds op de lijst staat? U wilt de compatibiliteitslijst niet onnodig gebruiken. Ga naar Instellingen voor Ontwikkelaars> Microsoft-compatibiliteitslijst gebruiken om de lijst uit te schakelen. Ja, je kunt nog steeds een pagina tegenkomen die niet wordt geladen, maar als het zo erg is, wil je er waarschijnlijk niet veel tijd aan verspillen.

Edge Flags 6

Dit waren de 5 verborgen instellingen van Edge.

  • Bent u niet overtuigd, of wenst u de instellingen ongedaan te maken, klikt u op de knop: Alle vlaggen weer op beginwaarden instellen.

Edge Flags 7

Wat moet u nog weten?

  • Om de wijzigingen van kracht te laten worden, MOET u de browser opnieuw opstarten.
  • De instellingen in het vlagmenu zijn experimenteel en primair gericht op ontwikkelaars. Als zodanig werken ze misschien niet zoals geadverteerd en kunnen ze zonder waarschuwing verdwijnen. Op eigen risico dus.

Succes!