Microsoft Edge Icon WebNet zoals elke andere gangbare browser, slaat ook Microsoft Edge je wachtwoorden op (als u dat toestaat tenminste). Een bijzonder handige functie als u al eens een wachtwoord vergeten bent, en geef toe, dat gebeurt ons allemaal wel eens. Mocht het u overkomen met Microsoft Edge, dan kan u alvast een kijkje nemen in de lijst met opgeslagen wachtwoorden. Hoe? Dat leest u in deze tip.

Bezoekt u en website waar u gevraagd wordt om in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord, maar bent u het wachtwoord vergeten? Probeer dan het volgende eens.

Hoe uw opgeslagen wachtwoorden bekijken met Microsoft Edge?

  • Open Microsoft Edge en vervolgens de instellingen.

Edge Chromium Instellingen Openen

  • Bij de volgende stap klik u aan de linkerkant op: Profielen.
  • In het centrale gedeelte op: Wachtwoorden.

Wachtwoorden Edge1

Er verschijnt meteen een lijst met aanmeldgegevens. Links ziet u de webadressen, in het midden de lijst met gebruikersnamen, en rechts de wachtwoorden.

  • Om de wachtwoorden te kunnen bekijken, moet u op het oog-icoontje klikken (zie schermafdruk).
  • Nadat u op het oog-icoontje klikt vraagt Microsoft Edge eerst om je authenticatie.
  • Afhankelijk van hoe u je aanmeldt met Windows, kan dit verschillen. Wij gebruiken een pincode om ons aan te melden, bijgevolg moeten we onze pincode ingeven vooraleer we het wachtwoord te zien krijgen. Indien u een andere methode gebruikt om in te loggen op je computer, bijvoorbeeld gebruikersnaam of wachtwoord, zal u deze gegevens eerst moeten invullen.

Wachtwoorden Edge2

  • Als de ingevoerde gegevens correct zijn, kan je je wachtwoord(en) bekijken.

Als u dan toch bezig bent, is het misschien handig om te weten dat u de opgeslagen aanmeldgegevens kan bekijken in detail, of gewoonweg verwijderen indien u van mening bent dat u ze niet meer nodig hebt. Dat alles kan u doen door op de drie puntjes (...) naast het oog-icoontje te klikken.

Wachtwoorden Edge3

Succes!