Firefox IconAls u opzoekingen doet met Firefox verschijnen de resultaten in het geopende tabblad, maar u kan de zoekresultaten ook openen in een nieuw tabblad.

Met Firefox hebt u rechts bovenaan een zoekvak en dat heeft voor- en nadelen. Het grote voordeel ervan is dat u niet naar de homepagina van de zoekmachine  moet surfen als u snel wat wil opzoeken. Nadeel aan het gebruik van dit zoekvak is dat de gevonden resultaten openen in hetzelfde tabblad. Weg is dus de pagina waarop u aan het lezen/kijken was. Vandaar deze tip. Met Firefox kunt u de gevonden zoekresultaten laten openen in een nieuw tabblad.

Firefox: Zoekresultaten in nieuw tabblad:

Voor de leken of nieuwe Firefox gebruikers, plaatsen we eerst een afbeelding van het befaamde zoekvak, zo hebt u tenminste een idee waarover deze tip gaat.

Zoekenvak In Firefox

In dit vak kunt u desgewenst een zoekmachine selecteren en een zoekterm invullen. Van zodra u dat gedaan hebt en op Enter drukt, verschijnen de resultaten in het actieve tabblad. Weg is dus de webpagina dat u aan het lezen/bekijken was.

Firefox: Zoekresultaten tonen in een nieuw tabblad:

  • Typ about:config in de adresbalk en druk op Enter.

About Config Openen

  • In de pagina dat opent klikt u op: Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!
  • In het venster dat volgt zoekt u naar de waarde browser.search.openintab (De lijst is alfabetisch gerangschikt dus lang hoeft u niet te zoeken).

Zoekresultaten Nieuw Tabbla

  • Dubbelklik vervolgens op browser.search.openintab zodat de waarde verandert in true.

Zoekresultaten Nieuw Tab 2

  • Klaar! Voortaan worden de zoekresultaten geopend in een nieuw tabblad.