Firefox IconPlug-ins zijn voorlopig nog noodzakelijk in Firefox, maar u begrijpt dat u deze plug-ins ook best up-to-date houdt. Maar hoe kan u plug-ins voor Firefox updaten?

Plug-ins in Firefox zijn voorlopig nog noodzakelijk voor het correct weergeven en functioneren van webpagina’s. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Adobe Reader en Media player plug-ins. U begrijpt dat u deze plug-ins ook best up-to-date houdt, om veiligheidsredenen onder andere. Nu rest enkel nog de vraag, hoe kan u de plug-ins van Firefox updaten?

Firefox: Hoe plug-ins updaten?

  • Open Firefox en navigeer naar het menu > Add-ons (zie schermafdruk).

Add Ons Openen Firefox

  • In het nieuwe tabblad dat opent, selecteert u plug-ins in de linkerkolom.
  • In het rechtergedeelte, klikt u vervolgens op de link: Controleren of uw plug-ins-up-to-date zijn.

Plugins Updaten Firefox

  • Bij de volgende stap verschijnt dan een overzicht van de plug-ins. ls een plug-in niet meer up-to-date, hoeft u enkel maar op Update knop te klikken. Anderen moet u mogelijk onderzoeken (lees: betreffende websites bezoeken en nakijken of u de meest recente versie hebt).

Plugins Updaten2 Firefox

Klaar.

Opmerking: Mozilla heeft aangekondigd dat het tegen eind 2016 stopt met de ondersteuning voor plug-ins. In principe hoeft dat geen probleem te zijn, de technologie evolueert zodanig dat u perfect kan surfen zonder de noodzaak aan plug-ins.