vrijdag, juli 30, 2021

Firefox IconFirefox beschikt over een antivolgsysteem ook wel tracking protection genoemd. Meer info over dit systeem en hoe u het activeert, leggen we uit in deze tip.

Tracking protection(Do Not Track) is een systeem waarbij de gebruiker aangeeft dat hij niet wenst gevolgd te worden door adverteerders en exploitanten van websites, tijdens het surfen. U weet dat adverteerders er alle belang bij hebben om zoveel mogelijk informatie van bezoekers aan websites te verzamelen zodat ze hen achteraf te kunnen bestoken met ‘doelgerichte’ advertenties. Uiteraard bent u (en wij) daar niet gelukkig mee, dat weten de ontwikkelaars van browsers ook. Daarom voorzien ze hun browsers met een beveiligingssysteem waarmee u kenbaar kunt maken dat u liever niet gevolgd wordt. Microsoft doopte hun systeem in Internet Explorer “Tracking Protection “. Tracking Protection werkt op basis van gepubliceerde lijsten van websites en adverteerders die kunnen worden geblokkeerd. Firefox beschikt over een gelijkaardig systeem maar werd: “Do Not Track” genoemd. Do Not Track werkt echter op vrijwillige basis. In de praktijk komt het er op neer dat Firefox bij het activeren van de Do Not Track optie (zie tip), een stukje code meestuurt bij elke pagina-aanvraag, waarin staat dat u liever niet wil dat jouw handel en wandel op het Internet gevolgd wordt. Welk systeem het beste is, laten we in het midden, maar het blijft de vraag of exploitanten van websites en advertenties zich ook maar iets zullen aantrekken van de meegestuurde codes. Omdat de Amerikaanse privacyhouder Electronic Freedom Foundation (EFF) de voorkeur geeft aan de methode van Mozilla, willen we u niet onthouden hoe u de Do Not Track optie activeert in Firefox.

Firefox: Antivolgsysteem-Do not Track-Tracking protection:

 • Open de opties voor Firefox.

Opties Firefox Openen

 • Bij het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Privacy.
 • Plaats een vinkje bij: Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden en Bescherming tegen volgen gebruiken in privévensters (indien nog niet aangevinkt).

 Do Not Track Firefox

U kan het tabblad sluiten na het aanbrengen wan de wijzigingen.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...