Internet Explorer IconBij eventuele problemen met Internet Explorer, kan het naar beginwaarden brengen (resetten) van de browser vaak een oplossing bieden. Lees in deze tip hoe u dat doet.

Internet Explorer kan soms kuren hebben. Soms wordt de browser traag, soms worden webpagina’s niet goed geladen, en soms is het surfen zelfs helemaal niet meer mogelijk. Nu kan u her en der wel instellingen aanpassen, maar dat levert niet altijd de gewenste resultaten op. Dan maar 'het zware geschut' inzetten en Internet Explorer opnieuw installeren? Is een optie, maar het opnieuw installeren van Internet Explorer is niet zo eenvoudig, opnieuw naar beginwaarden brengen (resetten) daarentegen, doet u in minder dan 5 minuten. Hoe? Dat leest u hier natuurlijk.

Hebt u ‘last’ met Internet Explorer en vindt u niet meteen een gepaste oplossing voor het probleem, dan kan u Internet Explorer resetten (naar beginwaarden brengen). Een drastische maatregel, maar de kans is wel groot dat u van al de problemen verlost bent.

Hoe Internet Explorer naar beginwaarden brengen (resetten)?

  • Open Internet Explorer en klik op het gereedschapsicoontje in de rechter bovenhoek > Internetopties.

Internetopties Openen

  • In het dialoogvenster dat volgt selecteert u het tabblad Geavanceerd.
  • Klik op de knop: Opnieuw instellen.

IE Opnieuw Instellen

Bij de volgende stap bent u best even aandachtig. U hebt namelijk 2 mogelijkheden om Internet Explorer te resetten.

Internet Explorer resetten (naar beginwaarden brengen)-Optie 1:

  • De eerste optie bestaat er uit om Internet Explorer opnieuw in te stellen met behoud van persoonlijke instellingen. Laat het vakje Persoonlijke instellingen uitgevinkt en klik op de knop Opnieuw instellen.

IE Opnieuw Instellen2

Nu moet u weten dat het net de persoonlijke instellingen zijn die vaak de oorzaak zijn van het niet correct functioneren van Internet Explorer.

Internet Explorer resetten (naar beginwaarden brengen) - Optie 2:

Is het probleem niet opgelost na het uitvoeren van de vorige procedure, herhaalt u voorgaande stappen met dat verschil dat u nu wel een vinkje plaatst bij Persoonlijke instellingen verwijderen. Vergeet hierbij niet dat Startpagina’s, opgeslagen wachtwoorden, zoekmachines en dergelijke meer worden verwijderd. U bent dus alles kwijt!

  • Klik op de knop Opnieuw instellen en volg de procedure.

IE Opnieuw Instellen3

Klaar! De kans is groot dat Internet Explorer terug normaal werkt en de problemen van de baan zijn.

Succes!