Windows Media Player

Bent u naarstig op zoek naar crossfading in Windows Media Player? Wij vertellen u hoe u de crossfading vindt en inschakelt!

Velen hebben zich al een ongeluk gezocht naar de functie crossfading in Windows Media Player. Maar vooraleer u begint te panikeren omdat u denkt dat ze bij Microsoft crossfading gesloopt hebben uit versie 12, bedenk dan dat de functie nog wel aanwezig is. Alleen is de 'weg naar' en 'manier waarop' u crossfading inschakelt, is een beetje gewijzigd. Eenvoudiger is het er niet op geworden. Jammer voor een bedrijf dat miljoenen dollars spendeert aan het gebruiksvriendelijker maken hun producten.

Crossfading inschakelen met Windows Media Player

U hebt uren ‘gewerkt’ aan the maken van afspeellijsten met Windows Media Player, maar hebt u een bloedhekel aan de pauzes tussen de liedjes? Dan is deze tip iets voor u! Mits enkele muisklikken kunt u Windows Media Player zodanig instellen dat de tracks geleidelijk van het ene in het andere over gaan (crossfading).

  • Open Windows Media Player.
    • Nu moet u weten dat crossfading het eenvoudigst bereikbaar is van zodra u Windows Media Player in de Modus Nu afspelen zet.
  • Klik op Beeld > Modus Nu afspelen (ziet u geen menu bovenaan? Navigeer naar Organiseren > Indeling > Menubalk weergeven)

Modus Nu Afspelen Wmp

Windows Media Player verandert nu in een kleiner formaat.

  • Klik met rechts ergens op een lege plaats.
  • Kies in het menu voor Opties> Crossfading en automatische volumeafvlakking.

Crossfading Media Player

  • In het dialoogvenster dat volgt, klikt u onderaan op Crossfading inschakelen.
  • U kan eventueel nog de crossfading instellen met behulp van de schuifregelaar.

Crossfading Media Player2

Klaar! Voortaan vloeien de tracks netjes in elkaar over.