Excel Icon

Met Excel kan u een titel spreiden of centreren over een reeks van kolommen. De functie die u daarvoor nodig hebt noemt men samenvoegen en centreren.

We hebben gemerkt dat sommigen hilarische kunstgrepen uithalen om een titel te spreiden over bepaalde kolommen. Zo zijn er die ploeteren met het toevoegen van spaties en je hebt er die het lettertype vergroten om de ruimte toch maar netjes gevuld te krijgen. Erg intuïtieve oplossingen dat wel, maar tijdrovend en bovendien niet erg gebruiksvriendelijk. De oplossing? Cellen samenvoegen en centreren. Een functie die vaak wordt vergeten en die u kostbare tijd kan besparen. Lees er alles over in deze tip.

Titel spreiden of centreren over een reeks kolommen met Excel

U hebt een aantal kolommen gevuld met data. Boven de selectie pronkt de titel die u graag ruimtevullend, en als het even kan, ook in het midden wil plaatsen. Wel dan kan u dat doen in 1,2,3. Geen kunstgrepen met de spatiebalk of de grootte van het lettertype, maar gewoon een klik op het samenvoegen en centreren icoontje!

We plaatsen enkele schermafdrukken ter illustratie.

Zo ziet de situatie er ongeveer uit zonder kunstgrepen.

Titel Spreiden Excel 1

  • Wilt u de titel centreren, selecteert u de cellen over de ganse breedte van de bijhorende kolommen
  • Klik vervolgens op het samenvoegen en centreren icoontje in het lint.

Titel Spreiden Excel 2

Het resultaat kan u aanschouwen in de schermafdruk hieronder.

Titel Spreiden Excel 3

Ziezo! Nu hebt u weer mat meer tijd die u kan spenderen aan zinvollere zaken zoals koffie drinken, chatten of spelletjes spelen.