Excel IconMet Excel kan het gebeuren dat u decimalen moet afronden. In deze tip leggen we uit hoe u dat eenvoudig doet in een rij of kolom.

Als u vaak werkt met Excel, dan weet dat er bepaalde regels van toepassing zijn als u werkt met decimalen. Zo zal Excel bijvoorbeeld decimalen nooit afronden, TENZIJ ze worden behandeld als een munteenheid. Kortom, als u aan de slag bent met een Excel-document, en u wil decimalen afronden van een cel, rij of kolom, dan is er een vrij eenvoudige manier om dat te doen.

Excel: Hoe decimalen afronden in een rij of kolom?

Om te beginnen opent u het Excel-bestand waarvan u de waarden in een cel, rij of kolom wil afronden.

  • Selecteer vervolgens de cel, rij of kolom.
  • Onder het tabblad Start, gaat u naar sectie getal in het lint. Hier vindt u 2 knoppen naast elkaar (zie schermafdruk).
  • Het pijltje naar links, doet het aantal decimalen dat getoond wordt, toenemen in de geselecteerde cel, rij of kolom.
  • Het pijltje naar rechts is dat wat u nodig hebt. Door er op te klikken wordt het aantal decimalen met 1 gereduceerd en voorgaande cijfer afgrond. Telkens u er op klikt, wordt een decimaal met 1 vermindert, en het voorgaande cijfer afgerond.

Afronden Decimalen Excel

  • Na 2 klikken op het pijltje naar rechts, ziet de kolom er zo uit (we hebben de afgronde waarden met geel gemarkeerd zodat u het verschil snel opmerkt):

Afronden Decimalen2 Excel

Indien u veel data moet afronden, kan u net zoals in ons voorbeeld, meteen een hele rij of kolom selecteren.

Succes!