Office IconOndervindt u problemen met Office, Outlook of andere gerelateerde applicaties? Dan kan u dat mogelijk oplossen met de Microsoft Ondersteunings- en herstelassistent voor Office 365.

Microsoft stelt gereedschap beschikbaar waarmee u problemen met Office en/of Outlook kan oplossen of diagnosticeren. Het tooltje werk volgens het 1-klik principe (niet te letterlijk neen a.u.b.) en is bedoeld om het voor Office gebruikers te vergemakkelijken problemen en fouten op te lossen.

Na het downloaden (zie onderaan dit artikel) en installeren, verschijnt er dialoogvenster waarin u diverse categorie├źn ziet. Veel woorden hoeven we hier niet aan te verspillen. Het spreekt dat als u problemen ondervindt met Office, u de juiste categorie selecteert en op volgende klikt.

Herstel Office365 A

Herstel Office365 B

Verder voorziet de Microsoft Ondersteunings- en herstelassistent voor Office 365 nog een geavanceerde diagnostische gegevens optie. Hiermee kan u een logboek aanmaken dat u dan als bijlage kan versturen naar de ondersteuning van Microsoft of uw beheerder.

Indien het probleem dat u hebt, niet in de lijst voorkomt, kan u op: Mijn probleem wordt hier niet vermeld klikken. Vervolgens kan u het probleem omschrijven en verzenden naar Microsoft.

Indien u toch in staat bent de juiste categorie te vinden, kan u het tooltje aan het werk zetten om het automatisch te laten herstellen, ofwel wordt u uitgelegd hoe u het zelf kan doen.

Microsoft Ondersteunings- en herstelassistent voor Office 365 kan u downloaden via deze pagina.

Plezier ermee.