Word IconMet Word kan u de reeds getypte tekst eenvoudig omzetten (converteren) naar hoofdletters. Lees in deze tip hoe u dat doet.

Het zal wellicht niet zo vaak gebeuren dat u tekst (of een gedeelte) er van moet omzetten in hoofdletters, maar als het dan toch eens moet gebeuren, daagt waarschijnlijk de gedachte op van " Hoe moest dat nu weer?". Wel, daar hebt u ons dus voor. Voor hen die zich afvragen waarom men soms tekst (of een gedeelte er van) wil omzetten in hoofdletters, het volgende. Vaak wordt een deel tekst omgezet in hoofdletters om het betreffende gedeelte te benadrukken, en soms wordt het gedaan om de tekst beter leesbaar te maken. Natuurlijk heeft Word daar andere hulpmiddelen voor zoals het markeren, grotere lettertypes etc, maar als u ziet hoe snel u een stuk tekst omzet naar hoofdletters, zal u meteen begrijpen waarom dit wellicht de meest gebruikte 'techniek' is. Een kleine tip, rechtstreeks uit onze praktijkervaring zeg maar.

Word: Tekst omzetten in hoofdletters:

Om een tekst (of een deel er van om te zetten naar hoofdletters, doet u het volgende.

  • Selecteer de tekst die u wenst om te zetten, bijvoorbeeld door de linkermuisknop ingedrukt te houden en een sleepbeweging te maken.
  • In het lint onder het tabblad Start, klikt u achtereenvolgens op: Hoofdlettergebruik > HOOFDLETTERS (zie schermafdruk).

Hoofdletters.word 1

  • De tekst wordt volledig omgezet naar hoofdletters.

Hoofdletters.word 2

Nu begrijpt u waarom dit de meest gebruikte methode is om tekst te laten opvallen. Bijkomend voordeel is dat u het document gewoon in zwart-wit kan afdrukken, iets wat bijvoorbeeld met kleurmarkeringen moeilijker ligt.

Succes!