Powerpoint IconAls u een presentatie gemaakt hebt in PowerpPoint, zal het beslist opgevallen zijn dan u bijna altijd opmaak nodig hebt. Om het geheel wat op te vrolijken worden die teksten of objecten vaak voorzien van een opmaak (lettergrootte, kleur, lettertype, etc.). Gelukkig voorziet PowerPoint een klein tooltje waarmee u de opmaak van een tekst of object eenvoudig kan kopiëren. Zo hoeft u niet elk stukje tekst afzonderlijk te doen. Lees er meer over in deze tip.

Sommige tips die we publiceren verschijnen dikwijls letterlijk voor je neus tijdens je werkzaamheden aan de computer. Helaas merken we al te vaak dat men tijdens de werkzaamheden aan de computer vaak zo gefocust is op "de job", men de kleine en nuttige gereedschappen die het het geheel eenvoudiger maken, over het hoofd ziet. Zo waren we onlangs iemand aan het helpen met het maken van een presentatie in PowerPoint. Persoon in kwestie wou de taak perfect doen, maar na enkele minuten observeren merkten we wat op wat onze wenkbrauwen deed fronzen. Het verbaasde ons gewoon dat er bij enkele objecten en teksten dezelfde opmaak gewenst was. Nu ja, elk object afzonderlijk opmaken en dezelfde kleur en/of lettertype gebruiken werkt natuurlijk ook, maar het kan gewoon veel eenvoudiger. PowerPoint heeft daar namelijk gereedschap voor.

PowerPoint: Hoe de opmaak kopiëren naar andere elementen?

Mocht u ooit aan ene gelijkaardig project beginnen, kijk dan eens goed onder het tabblad Start. Hier zit u een borstel-icoontje: Opmaak kopiëren/plakken.

  • Het enige wat u moet doen is 1 object of tekst opmaken naar wens en selecteer het.
  • Klik op het borstel-icoontje en selecteer vervolgens het object waarnaar u de opmaak wil kopiëren.
  • Wilt u de opmaak naar meerdere elementen kopiëren, dubbelklikt u op het borstel-icoontje.

Alles wat we hierboven vertelde, staat letterlijk bij meer informatie als u de muiscursor over de functie beweegt (zie schermafdruk, geel gemarkeerde tekst).

Opmaak Kopieren Pp 1

Na:

Opmaak Kopieren Pp 2

Succes!