Word IconDocumenten met veel afbeeldingen laden traag. Daarom voorziet Word de optie: Aanduidingen voor afbeeldingen. Lees er alles over in deze tip.

Als u aan de slag gaat met een Word-document waarin veel afbeeldingen verwerkt zijn, kan het gebeuren dat het scrollen langzaam gaat of dat er haperingen ontstaan. Aangenaam werken is wat anders! Maar Word voorziet een optie om dat soort problemen op te lossen. Zo kan u de functie aanduidingen voor afbeeldingen gebruiken. Hierbij worden enkel de posities van de afbeeldingen getoond, maar de afbeeldingen zelf worden niet geladen. Dat zorgt dan weer het vlotter laden van een document, en sneller werkend Word.

Word: Gebruik de functie, aanduidingen voor afbeeldingen, voor het sneller laden van documenten

  • Klik op: Bestand > Opties.

Opties Word Openen

  • Selecteer Geavanceerd (links).
  • Plaats een vinkje bij: Aanduidingen voor afbeeldingen weergeven (rechts).

Aanduiding Van Afbeeldingen Word

  • Bevestig met OK.

Wat doet de functie Aanduidingen voor afbeeldingen?

Als u de functie, aanduidingen voor afbeeldingen, inshakeld, worden afbeeldingen en foto's niet geladen van zodra u of iemand anders ze opent of wil bewerken. U ziet wel kaders verschijnen op plaatsen waar normaal gesproken een afbeelding of foto in het document staat. Het document laadt dus veel sneller en laat zich vlotter bewerken zonder dat u de opmaak naar de filistijnen moet helpen.