Energiebeheer IconWindows toont een waarschuwing op het scherm van zodra het niveau van de batterij 2% bereikt. Wist u dat u dit waarschuwingsniveau kan aanpassen?

U weet net zo goed als wij dat de ene batterij de andere niet is. Sommige laptops houden het na deze waarschuwing nog lang genoeg uit om je werk af te maken, andere kan u maar beter meteen in het stopcontact pluggen. U begrijpt dat de '2% waarschuwing' dan ook laptop en persoonlijk gebonden is. Daarom deze tip. U kunt namelijk het waarschuwingsniveau van de batterij aanpassen.

Waarschuwingsniveau batterij aanpassen (Windows-Laptop):

  • Om dit te doen opent u Energiebeheer.
  • Dit kan door energiebeheer te tikken in het zoekvak boven de startknop of het metro-startscherm en op Enter te drukken (via het Configuratiescherm > Energiebeheer kan ook).
  • In het dialoogvenster dat volgt, klikt u op: De schema-instellingen wijzigen (naast het energiebeheerschema dat voor uw laptop van toepassing is).

Accuniveau2

  • Bij het volgende venster klikt u onderaan op: Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.

Accuniveau3

  • Navigeer en klik op het + teken voor Accu > Laag accuniveau en wijzig het percentage van het waarschuwingsniveau.

Accuniveau4

Nota: Mocht u de optie Accu > Laag accuniveau niet terugvinden. Klik dan in het bovenstaand dialoogvenster op: Instellingen wijzigen die nu niet beschikbaar zijn.