Geschiedenis Bestand IconOp computers dat op Windows draaien en waarbij de automatische back-up maken actief staat, is het mogelijk om vorige versies van een bestand terug te zetten. Deze tip legt uit hoe u dat doet.

Bent u aan het rondneuzen in Windows Verkenner (Windows toets + E) en kunt u een bestand niet meer openen omdat het beschadigd is, of het blijkt dat het bestand ongewild gewijzigd is, dan kan u proberen om het vorige versie van het bestand terug te plaatsen.

Vorige versies van bestanden terugzetten (Windows):

  • Om dit te doen klikt u met rechts op het betreffende bestand en kiest u in het menu dat opent voor: Vorige versies terugzetten.

Bestandsgeschiedenis1

Er opent een nieuw venster en Windows gaat op zoek naar eventuele, nou ja, vorige versies van het bestand. Let op! Afhankelijk van het systeem en configuratie kan dit enige tijd in beslag nemen. In het kaderstuk, Bestandsversies, verschijnen dan de eventuele resultaten.

  • Selecteer het tabblad Vorige versies (normaal standaard al geselecteerd)
  • Selecteer het bestand en klik op de knop Terugzetten.

Bestandsgeschiedenis2

Bij de volgende stap het u dan de keuze tussen (Kopiëren en) vervangen, (Niet kopiëren en Kopiëren), overslaan of vergelijkenafhankelijk van je Windows versie.

  • Maak een keuze door op 1 van de voorgestelde opties te klikken.

Bestandsgeschiedenis3

Succes!