My Documents IconU kan Windows Verkenner zodanig instellen dat het gedeelte aan de linkerzijde zal uitvouwen naar de map waarin u zich bevindt aan de rechterzijde van Windows Verkenner.

Als u regelmatig ronddwaalt in Windows Verkenner weet u dat het dialoogvenster uit 2 delen bestaat. Aan de linkerzijde vindt u de zogenaamde bibliotheek (snel toegankelijke mappen) en de partities of mappen. Aan de rechterzijde verschijnt dan weer de inhoud van wat u aan de linkerzijde selecteert. Als u de gewoonte hebt om in het rechter gedeelte te klikken op zoek naar een bestand, zult u merken dat er in het linker gedeelte weinig gebeurd. Met andere woorden, als u wat dieper snuffelt via het rechter gedeelte van het dialoogvenster in Windows Verkenner, raakt u snel het overzicht kwijt van waar u nu precies bent. Nu kan het kruimelspoor in de adresbalk wel helpen, maar als u onderstaande tip toepast wordt het zowaar nog eenvoudiger.

Mits het aanvinken van een optie, kan u er namelijk voor zorgen dat het linker gedeelte van het Windows Verkenner dialoogvenster automatisch uitvouwt tot de huidige map waarop u klikt in het rechter gedeelte.

Hoe eenvoudig uitvouwen tot huidige map in Windows Verkenner?

  • Om dit te doen opent u Windows Verkenner (Windows-toets + E).
  • Selecteer vervolgens het tabblad: Beeld.
  • Vervolgens opent u de Mapopties. Dit kan door in het lint op Opties > Map- en zoekopties wijzigen te klikken (uiterst rechts in het lint).

Uitvouwen Tot Huidige Map 0

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad: Weergave. (Werkt u nog met een oudere versie van Windows, kiest u het tabblad Algemeen.)
  • Scrol naar beneden tot de rubriek Navigatie en plaatst een vinkje bij: Automatisch uitvouwen tot huidige map.
  • Bevestig met OK.

Uitvouwen Tot Huidige Map1

Klik nu maar lustig in het rond in het rechtergedeelte van Windows Verkenner, u zal merken dat de boomstructuur aan de linkerzijde gewillig ‘volgt’.
Een ingewikkelde uitleg voor een eenvoudige tip. Als u het nog niet goed begrijpt is dat helemaal niet zo erg. Experimenteert u maar met de optie in- en uit gevinkt en u zal er snel achter komen wat we bedoelen.

Succes!