Toetsenbord IconMet Windows kan u het zogenaamd schermtoetsenbord activeren. Zo kan u typen met de ... computermuis. Lees er alles over in deze tip.

Door het activeren van het schermtoetsenbord wordt het dus mogelijk om te typen zonder dat u een toetsenbord nodig hebt. Nu zeggen we er in één adem bij dat het schermtoetsenbord kan verschillen naargelang uw Windows-versie. Maar geen nood, het schermtoetsenbord beschikt eveneens over opties, zodat u ook dat euvel kan wegwerken.

Hoe het schermtoetsenbord activeren? En welke opties zijn er?

  • De snelste manier op het schermtoetsenbord te openen is door osk te typen als zoekopdracht (al werkt schermtoetsenbord ook) in het menu Start of metro-startscherm, gevolgd door een druk op Enter. U kan natuurlijk ook altijd de toetsencombinatie Windows + Ctrl + O drukken. Lukt ook dat niet sluit u even een  ander toetsenbord aan (extern toetsen indien laptop)zodat u toch even verder kan.

Schermtoetsenbord1

Daar is het virtueel toetsenbord, helaas zonder het numeriek klavier.

  • Wilt u het numeriek klavier activeren klikt u op de toets: Opties.

Schermtoetsenbord2

  • In het dialoogvenster dat volgt, vinkt u vervolgens de optie: Het numerieke toetsenblok inschakelen. Andere nuttige opties zijn onder andere het klikgeluid, en toetsen gebruiken door ze aan te wijzen, de duur van het aanwijzen kan u dan weer regelen met de schuifbalk.

Schermtoetsenbord3

  • Bevestig met Ok als u klaar bent met het aanbrengen van de wijzigingen.

Succes!