My Documents IconNu zijn er wel meerdere tips om het pad naar een bestand te achterhalen, maar met recente versies van Windows (vanaf Windows7) werd het nog gemakkelijker gemaakt.

Deze tip zal u wellicht snel vergeten omdat het zo simpel is om toe te passen, maar we kunnen u wel garanderen dat het u later nog veel tijd zal besparen. Als u in Windows aanpassingen wil doen (of enkele van onze tips wil toepassen) hebt u  vaak het pad naar een bestand nodig. Geen erg, maar als u met Windows, in Windows Verkenner, grasduint, wordt niet het pad, maar wel het kruimelspoor getoond in de adresbalk. Vandaar deze tip. Geen kruimelspoor, maar wel het pad naar...

Indien u als leek zelfs niet weet wat het verschil is tussen een pad naar een bestand, of een kruimelspoor, is dat al evenmin erg. Het wordt u in enkele seconden duidelijk.

Hoe pad naar een bestand tonen i.p.v. het kruimelspoor in de adresbalk van Windows Verkenner?

  • Het enige wat u moet doen om het pad naar een bestand/map te tonen in de adresbalk in plaats van het kruimelspoor, is klikken met de linkermuisknop (lege plaats) in de adresbalk.
  • De eerste schermafdruk toont een zogenaamd kruimelspoor.

Kruimelspoor 1

Kruimelspoor 2

  • Wenst u terug te schakelen naar het kruimelspoor, navigeert u gewoon verder in Windows Verkenner, of klikt u opnieuw op de betreffende map/bestand.

Als we in onze tips spreken over een pad naar een bestand (bijvoorbeeld bij aanpassingen in het register), weet u hoe dat achterhaalt en wat we bedoelen.

Succes!