Zoeken IconBent u op zoek naar een bestand op de computer maar herinnert u zich de volledige naam niet meer? Dan kan u zoeken met behulp van een Wildcard.

Beginnen zoeken naar een bestand waarvan u zich de naam niet meer herinnert? Onbegonnen werk, inderdaad. Maar, misschien hebt u geluk, en herinnert u zich wel nog een klein gedeelte van de bestandsnaam. Wel, dat is nu precies de situatie waarbij deze tip van pas komt. U kan namelijk het ‘vergeten’ gedeelte van een bestandsnaam vervangen door een Wild card.

Wat is een Wildcard?

In een Windows omgeving wordt een Wildcard weergegeven met het asterix-teken (*). Een Wildcard is eigenlijk een vrijkaart waarmee u aangeeft aan Windows dat het de rest zelf mag aanvullen als u bijvoorbeeld een zoekterm opgeeft.

Wildcard in de praktijk.

  • Wilt u  zoeken  naar een bestand en herinnert u zich slechts een gedeelte van de bestandsnaam, kunt u het vergeten gedeelte vervangen door een Wildcard (*). U kan zelfs de zoekopdracht verfijnen door de extensie er aan toe te voegen.
  • Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een Word-document waarvan u zich enkel het gedeelte win herinnerd kunt u win*.doc invullen als zoekterm.

Wildcard1

Het spreekt dat, des te minder u zich herinnert van de bestandsnaam, het aantal zoekresultaten zal toenemen, maar het is in elk geval beter dan de hele computer binnenste buiten te keren.

Succes!