Calculator IconSoms komt u van die kleine programma's tegen in Windows waarvan u (en wij) het bestaan nog niet eens wist(en). Zoals het paneel voor wiskundige invoer bijvoorbeeld.

We gebruiken Windows al jaren en toch zijn we nog steeds verbaasd welke mogelijkheden we soms nog ontdekken. Neem nu het paneel voor wiskundige invoer. Het paneel voor wiskundige invoer maakt het mogelijk complexe wiskundige formules met de hand (schrijftablet) of muis te schrijven om ze daarna in te voeren in een tekstdocument. Niet meteen iets wat velen onder ons dagelijks gebruiken, maar als u het dan toch eens nodig hebt, bijzonder handig.

Kent u het paneel voor wiskundige invoer al (Windows)?

  • Het paneel voor wiskundige invoer kan u openen door paneel te typen in het zoekvak van het menu Start of metro-startscherm.
  • In de lijst met programma's dat verschijnt klikt u op Paneel voor wiskundige invoer.

Paneel Wiskundige 1

  • Het paneel voor wiskundige invoer opent en u kan aan de slag. U kan complexe wiskundige formules met de hand schrijven. Dit kan via een schrijftablet of met de muis.

Paneel Wiskundige 2

  • Bovenaan kunt u de geschiedenis nakijken en eventueel enkele opties aanpassen.
  • Aan de rechterzijde vindt u een aantal knoppen om verbeteringen aan te brengen. Om een wiskundige formule in een tekstdocument te plaatsen klikt u op de knop Invoegen.
  • Toegegeven, als u niet over een schrijftablet beschikt, kan het schrijven met de muis knap lastig zijn. Maar geloof ons vrij, het gaat soms veel sneller als voortdurend moeten zoeken naar de juiste symbolen in bijvoorbeeld Word.

Succes!