vrijdag, juli 30, 2021

Screen Control IconSommigen raken niet gewoon aan het metro-startscherm van Windows8 en willen na het opstarten zo snel mogelijk naar het (klassieke) Bureaublad. Behoort u tot deze groep? Lees dan deze tip.

Meteen na het opstarten het klassieke Bureaublad zien verschijnen? Het kan! Nee u hoeft geen scripst te gebruiken! Neen, u hoeft geen extra software te installeren! Neen, u hoeft de metro-interface niet uit te schakelen via het register en dergelijke. De juiste toetsencombinatie gecombineerd met de juiste plaatsing van het Bureaublad app volstaat.

Meteen naar het Bureaublad bij opstarten van Windows8

U wil, net als vele anderen, het klassieke Bureaublad zien verschijnen meteen na het opstarten van Windows8? doe dan het volgende:

 1. Plaats de Bureaublad app onder de Start tekst in het startscherm van Windows8 (zie schermafdruk). Op de eerste plaats dus.

Bureaublad Windows8

Hebt u geen Bureaublad app? Beweeg met de muisaanwijzer naar de uiterste rechterkant van het scherm om de charmbar te openen. Klik op zoeken en typ Bureaublad. Als u de app ziet verschijnen, klik er op met de rechtermuisknop en vervolgens op Vastmaken aan Start in de balk onderaan. Van zodra de Bureaublad app op het startscherm staat, verplaatst u deze naar de positie zoals in bovenstaand schermafdruk.

 • Om te bewijzen dat deze tip werkt, herstart u de computer. Na de opstart verschijnt het inlogscherm. Typ je wachtwoord maar druk NIET op het pijltje en NIET op de Enter toets.
 • Hou de Enter toets gewoon enkele seconden ingedrukt. Et voila... Meteen naar het klassieke Bureaublad. U hebt succesvol de metro-interface overgeslagen bij het opstarten.

Mocht u desondanks toch eerst eens willen kijken op startscherm na het opstarten, kunt u zich alsnog normaal aanmelden. Dit wil zeggen dat u op het pijltje drukt, of een korte tijd op de Enter toets drukt na het invullen van je wachtwoord. U kan daarna nog altijd snel en simpel naar het klassieke Bureaublad springen door op de Enter toets te drukken en wel omdat Windows8 automatisch de eerste app van het startscherm opent van zodra u Enter drukt. Zo dat weet u ook weer.

Succes!

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...