Anti TrackApps kunnen toegang hebben tot uw locatie. Bij sommige apps kan dat nuttig kan zijn, maar dat is lang niet altijd zo. In deze tip leggen we uit hoe kan voorkomen dat apps uw locatie prijsgeven.

Net zoals apps bij smartphones, hebben apps voor Windows ook bepaalde rechten en/of toestemmingen nodig. Voor apps die ontwikkeld zijn voor locatiebepaling en/of navigatiedoeleinden kunnen we nog begrijpen dat ze uw locatie willen kennen, maar bij de meeste applicaties is dat totaal overbodig. Hoe dan ook, met Windows kunt u zelf aangeven of apps uw locatie mogen prijsgeven. Om de instelling aan te passen in Windows doet u het volgende:

Windows: Voorkom dat apps uw locatie prijsgeven?

  • Open Instellingen(-app) van uw Windows computer.

Instellingen W10 Openen

  • Bij het volgende dialoogvenster selecteert en klikt u op: Privacy.

Privacy Instellingen Windows10 Openen

  • Selecteer: Locatie (linkerkolom).
  • Aan de rechterzijde hoeft u enkel maar de schuifregelaar bij: Toestaan dat apps toegang hebben tot uw locatie, naar links verplaatsen.

Locatie Privacy1

  • Indien u dat wenst, kan u per app de instellingen voor het vrijgeven van uw locatie aanpassen, iets dat u ook meegedeeld wordt indien u op de knop meer informatie hierover klikt. Als u iets verder naar beneden scrolt kan u per app de locatie-instellingen nog eens nakijken.

Locatie Privacy2

Succes!.