Preferences IconAls u met Windows 8.x de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek beweegt verschijnt de charms bar (menubalk). Uitschakelen? Dat kan.

Als Windows 8 gebruiker kent u ongetwijfeld de metro-interface en de bijhorende charms bar. De charms bar is de 'menubalk' die verschijnt van zodra u de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm beweegt (zie schermafdruk).

Charms Bar1

Maar sinds Windows 8.1 kan u de computer meteen opstarten naar het klassieke bureaublad waardoor de metro-interface een beetje overbodig, of nauwelijks gebruikt wordt, als u aan een toestel werkt zonder aanraaktechnologie. De charms bar kan dan storend werken, bijvoorbeeld als u een applicatie of toepassing wil sluiten. U kan eenvoudig de charms bar uitschakelen, maar dan wel via de metro-interface. Deze tip legt uit hoe.

Charms Bar uitschakelen in Windows8.x

Om de charms bar in Windows 8.x uit te schakelen doet u het volgende:

  • Open de charms bar (oh ironie) door de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek te bewegen.
  • Klik op het zoeken-icoontje
  • In het zoekvak typt u vervolgens: Muis en touchpadinstellingen en open de gelijknamige toepassing door erop te klikken.

Charms Bar2

Het scherm van de Pc-instellingen opent.

  • Selecteer hoeken en randen in de linkerkolom.

Charms Bar3

  • In het rechtergedeelte van datzelfde dialoogvenster, verplaatst u de schuifregelaar onder De charms weergeven als ik naar de rechterbovenhoek wijs, naar Uit.

Charms Bar4

Klaar! De Charms bar is uitgeschakeld.