My Documents IconAls u Windows Verkenner opent in Windows 10, staat helemaal bovenaan in het navigatiepaneel snelle toegang. Wat is snelle toegang? Hoe kan u mappen toevoegen en verwijderen uit snelle toegang?

Wat is snelle toegang in Windows Verkenner?

De snelle toegang in de Verkenner van Windows 10 is eigenlijk niet meer dan een verzameling van mappen en locaties die u vaak gebruikt. Snelle toegang is dus een handig hulpmiddel waar we ons zeker kunnen in vinden. Om u duidelijk te maken waarover het precies gaat, plaatsen we een schermafdruk van snelle toegang in Windows Verkenner.

Snelle Toegang Windows Verkenner

In snelle toegang kan u locaties of mappen toevoegen. In principe zal Windows automatisch mappen die u vaak gebruikt toevoegen aan de lijst, maar misschien zijn er wel locaties of mappen die u niet zo vaak benadert, maar wel wil toevoegen aan de lijst opdat ze snel bereikbaar zouden zijn via deze weg. Wel dat kan.

Windows 10: Mappen vast- of losmaken aan snelle toegang in Windows verkenner:

Wenst u locaties of mappen toevoegen aan de lijst snelle toegang, doet u het volgende:

  • Open Windows Verkenner via het icoontje in de taakbalk, of de toetsencombinatie Windowslogo+ E.
  • Navigeer naar de locatie of map die u wil toevoegen aan snelle toegang. Klik er op met rechts en kies in het menu voor: Aan Snelle toegang vastmaken.

Aan Snelle Toegang Vastmaken

Omgekeerd kan natuurlijk ook. Staan er locaties of mappen in Snelle toegang waarvan u dat liever niet hebt, kan u deze verwijderen.

  • Klik met rechts op de locatie of map die wenst te verwijderen en klik in het menu op: Van Snelle toegang losmaken.

Van Snelle Toegang Losmaken 1

Zo gaat u verder tot Snelle toegang volledig naar uw wensen is aangepast.

Succes!