Windows10 IconMet de release van de creators update voor Windows 10 werd er ook een functie onder handen genomen, namelijk game-modus. Wat is game-modus precies? Hoe kan game-modus je spelletjes vlotter laten draaien? Hoe game-modus in- of uitschakelen? Het antwoord op al deze vragen vindt u in onderstaande tip.

Wat is game-modus?

Game-modus is een (nieuwe) functie in Windows 10 (creators update) die beloofd de prestaties van spelletjes te verbeteren op de computer. Volgens Microsoft werkt de game-modus voor zowel het UWP (Windows Store), als het klassieke Win32 (desktop) platform. Uiteraard werkt de game-modus beter voor spelletjes uit de Windows Store (UWP platform).

Hoe doet game-modus je spelletjes vlotter draaien?

Door de game-modus te activeren, krijgt het spelletje dat u aan het spelen bent meer systeemkracht toegewezen, terwijl achtergrondapplicaties het met minder moeten doen. Zo worden er bijvoorbeeld meer cores (processorkernen) toegewezen aan de game, en minder aan de achtergrondprocessen.

Hoe game-modus in- of uitschakelen?

  • Terwijl u aan het spelen bent, gebruikt u de toetsencombinatie Windows-toets + G om de gamebalk te openen.
  • Van zodra de gamebalk opent, klikt u het instellingen-icoontje (tandwieltje) en plaatst u een vinkje bij: Game-modus voor dit spel inschakelen.

U kan natuurlijk ook de game-modus in- en uitschakelen zonder dat u een game opstart. Bijvoorbeeld omdat u nooit spelletjes speelt.

  • Open de instellingen-app van Windows 10.

Instellingen Windows10 Openen

  • Bij het volgend dialoogvenster selecteert u: Gaming.

Game Modus 1

  • Bij de volgende stap kiest u voor: Spelmodus.

Game Modus 2

  • Bij de volgende stap kan u dan de game-modus in- of uitschakelen mits het verplaatsen van de schuifregelaar.

 Game Modus 3

Klaar!

Opgelet! Game-modus werkt enkel bij de door Microsoft geverifieerde spellen...