Mouse IconAls laptopgebruiker bent u ongetwijfeld vertrouwd met het zogenaamde touchpad, maar toch geven veel laptopgebruikers de voorkeur aan een 'klassieke' muis. Voor hen deze handige tip.

Veel laptopgebruikers zweren bij het gebruik van een computermuis en dat is begrijpelijk. Niet alle toepassingen en/of apps laten zich namelijk vlot bedienen door een touchpad. Gebruikers die steevast een muis aansluiten op hun laptop, kennen het probleempje wel waarbij tijdens werkzaamheden, je handpalm per ongeluk het touchpad raakt. Meestal blijven de gevolgen beperkt tot een muisaanwijzer die naar een andere positie verspringt, maar soms wordt bijvoorbeeld een webpagina vernieuwt die u net aan het volschrijven was (ondertekende heeft daar bijvoorbeeld ervaring mee). Kortom, gebruikt u een laptop en muis, dan zal deze tip je ongetwijfeld veel tijd en irritaties besparen. Met Windows kan u namelijk een kleine instellingen aanvinken waardoor het touchpad automatisch uitgeschakeld wordt van zodra u een muis aansluit.

Automatisch het touchpad uitschakelen als u een muis aansluit (laptop-Windows10)

  • Om te beginnen opent u de instellingen-app van Windows10. Dat kan bijvoorbeeld door de toetsencombinatie; Windows-toets + I.
  • Van zodra de instellingen openen, kiest u voor: Apparaten.

Touchpad Uit 1

  • Bij de volgende stap, kiest u voor: Muis.

Touchpad Uit 2

  • Bij (alweer) een volgende dialoogvenster klikt u op:s Extra muisopties.

Touchpad Uit 3

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad van je touchpad (onderstaande schermafdruk kan verschillend zijn naargelang merk, type en configuratie van je laptop).
  • Plaats vervolgens een vinkje bij: Uitgeschakeld als externe USB-muis is aangesloten.

Touchpad Uit 4

Bevestig met OK!

Klaar!