Tekst IconWindows 10 komt standaard met een ingebouwde spellingcontrole. De spellingcontrole ziet u aan het werk van zodra u begint te typen in één van de apps zoals Edge, Internet Explorer, Facebook, etc, en is standaard geactiveerd bij elke 'verse' Windows-installatie. De spellingcontrole van Windows 10 uitschakelen? Dat kan!

Werkt de de ingebouwde spellingcontrole van Windows 10 niet zoals verwacht? Of gebruikt u alternatieven? Wat ook de reden mag zijn, u kan de spellingcontrole van Windows 10 eenvoudig uitschakelen. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Mocht de spellingcontrole om welke reden dan ook uitgeschakeld zijn, dan leert u in deze tip hoe u het weer activeert.

Hoe autocorrectie en het markeren van fout gespelde woorden uitschakelen in Windows 10?

  • Gebruik de toetsencombinatie Windows + I om de instellingen-app te openen.
  • Van zodra de app opent, klikt (of drukt) u op: Apparaten.

Spellingcontrole W10 1

  • In het volgende dialoogvenster selecteert u in de linkerkolom: Typen.
  • In het rechter gedeelte van het dialoogvenster verplaatst u de schuifregelaars onder, spelfouten automatisch corrigeren en spelfouten markeren, naar Uit.

Spellingcontrole W10 2

  • Scrol verder naar beneden tot de rubriek hardwaretoetsenbord en verplaats de schuifregelaar onder onjuist gespelde woorden automatisch corrigeren, naar Uit.

Spellingcontrole W10 3

  • Zoals u zelf kan zien in bovenstaand schermafdruk, zijn tekstsuggesties voor hardwaretoetsenborden enkel beschikbaar in het Engels. Dit kan in de nabije toekomst veranderen, vandaar dat we dit ook even vermelden.

Succes!