dinsdag, oktober 26, 2021

Tekst IconAls u teksten kopieert met bijvoorbeeld de knippen en plakken functie, wordt er heel wat meer gekopieerd dan enkel de tekst. Vaak worden (onzichtbare) opmaak elementen eveneens mee overgenomen. Met behulp van een minder bekende sneltoets, kan u in vrijwel elke toepassing knippen en plakken zonder opmaak.

Als u teksten knipt en plakt zonder opmaak wil dat betekenen dat u geen regeleinden, geen verschillende lettergroottes, geen vetgedrukte en cursieve letters en geen hyperlinks mee kopieert. Kortom, u hoeft geen tijd te verliezen aan het verwijderen van opmaakelementen uit het document. U plakt enkel de tekst die u hebt gekopieerd, net alsof u ze rechtstreeks in de toepassing heeft getypt.Computer Toetsenbord

Hoe (bijna) overal tekst knippen en plakken zonder opmaak?

 • Om te (knippen en) plakken zonder opmaak, gebruikt u de sneltoetscombinatie Ctrl + Shift + V.  Ietsje anders dus dan de klassieke Ctrl + V die iedereen kent.
 • In principe werkt deze sneltoetscombinatie in een grote verscheidenheid aan applicaties, zoals bijvoorbeeld in Google Chrome.
 • De 'truc' werkt eveneens in Windows, Chrome OS en Linux.

Deze sneltoets werkt helaas niet in Microsoft Word. Om te plakken zonder opmaak in Word, kunt u de speciale optie Plakken op het lint gebruiken om "Alleen tekst behouden". U kunt ook de standaard plakopties van Word instellen op 'Alleen tekst behouden'. Dit kon u eerder al lezen in de tip: Word: Hoe opmaak verwijderen bij knippen en plakken?

Succes!

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...