Herstellen IconOh ironie! Hebt u software die voorzien is van helpbestanden, wilt u ze bekijken (lezen), krijgt u de melding "Help wordt niet ondersteund". Argh.

Het zal u maar overkomen. Krijgt u eindelijk iets oudere software (daar gaat het voornamelijk over) aan de praat in Windows, maar van zodra u het bijhorende helpbestand wilt openen, lukt dat het niet. Nu moet u dus hulp gaan zoeken om een helpbestand te openen. Rare wereld niet?

Fout bij het openen van Help in Windows-programma's

Oudere software is vaak voorzien van help bestanden (.hlp extensie). In deze bestanden staat tekst en uitleg over het gebruik van het programma en oplossingen voor vaak voorkomende problemen. Netjes dat de softwaremakers zulke bestandjes toevoegen ware het niet dat Microsoft de ondersteuning voor dit formaat sinds Vista uit Windows gesloopt heeft. Maar goed dat er nog mensen zijn die hard durven roepen tegen de softwaregigant, want dankzij hen hebben ze een tooltje beschikbaar gesteld waarmee u alsnog .hlp bestandjes kan openen.

Surf naar http://support.microsoft.com/kb/917607 .

Op deze pagina vindt u de links naar de respectievelijke download voor Windows Vista - Windows7 - Windows8 en Windows 8.1

Helpbestanden Openen Windows

Let goed op als u gaat downloaden. De update is enkel beschikbaar voor x86 (32-bit Windows) systemen.