Start Menu IconNu zijn er wel meer tips te bedenken om uw favorieten (webpagina's) snel bereikbaar te maken, maar onderstaande tip vinden we zelf één van de betere.

Waarom we onderstaande tip één van de betere vinden? Omdat u niet eerst de browser moet openen om naar uw favoriete webpagina's te surfen, bovendien passeert u sowieso vaak langs het menu Start.

Favoriete webpagina's in menu Start (Vista-Windows7)

  • Klik met rechts op de Startknop en kies Eigenschappen.
  • Selecteer het tabblad Menu Start en klik op Aanpassen.

Menu Start Aanpassen

  • Scrol naar beneden en plaats een vinkje bij: Menu Favorieten.

Favorieten In Menu Start

  • Bevestig met OK.

Favoriete webpagina's in het menu Start (Windows 8)

In Windows 8 was er geen sprake meer van een menu Start zoals we dat kennen uit Windows 7 en 10. Bijgevolg is deze tip niet toepasbaar voor hen die met Windows 8 werken. Maar dat neemt niet weg dat u je favoriete websites niet snel toegankelijk kan maken. Aangezien Windows 8 gebruikers voornamelijk met het metro-startscherm werken, puvliceerden we eerder al een tip: Webpagina's pinnen aan het metro-startscherm. Let wel, deze tip is voor de combinatie Windows 8 en Internet Explorer.

Favoriete webpagina's in het menu Start (Windows 10)

Met Windows 10 keerde het klassieke menu Start terug. Het is te zeggen, het menu Start in combinatie met een metro-achtig gedeelte aan de rechterzijde. Ook nieuw in Windows 10 is Edge. De nieuwe browser moet op termijn Internet Explorer vervangen. Kortom met de combinatie Windows 10 en Edge kan u eveneens snel uw favoriete webpagina's toevoegen aan het menu Start.

  • Surf met Edge naar de pagina die u wil toevoegen aan het menu Start.
  • Klik op meer acties (menu rechts boven).
  • druk op klik vervolgens op: Aan menu Start vastmaken.

Favorieten In Menu Start Windows10

Klaar! Zo kan u met zowat elke Windows-versie uw favoriete webpagina's in het menu Start (of metro-startscherm) plaatsen.

Veel plezier ermee.